Gazete Vatan Logo

Kolesterolle başa çıkın! İşte basit yöntemler...

Damarlarla birlikte bütün vücudu vuran kolesterole karşı doğal hayat çözüm sunuyor. Uzman Dr. Travis Lane Stork, bu sinsi tehlikeyle başa çıkabilmenin mümkün olduğunu vurguluyor. Türklerin milli içeceği siyah çayın kolesterolü düşürdüğünü aktaran Dr. Stork, bitter çikolatanın da aynı etkiyi gösterdiğini söylüyor, faydalarını ise şöyle anlatıyor... "Siyah çay kan yağında azalma sağlar. 3 hafta boyunca çay içilmesi durumunda kandaki yağda azalma görülür. Öte yandan kolesterol düşmanı bitter çikolatadaki kakao içerisinde antioksidanlar doymamış yağ içerir. Bu da kolesterolün düzelmesine yardımcı olur." Dr. Travis Lane Stork diğer kolesterol düşmanlarını ise şöyle sıralıyor; SOMON BALIĞI "Somonlar bol olarak Omega-3 yağı barındırdığı için kalp sağlığı için faydalıdır. Omega 3 yağ asitleri arterlerde iltihap ve plak oluşmasını azaltabilir.

YULAF Yapılan araştırmalara göre düzenli olarak birkaç hafta boyunca yulaf yediğiniz takdirde kötü kolesterolünüzü yüzde 5 oranında düşürebilirsiniz. Yulaf ayrıca kötü kolesterol emilimini düşüren beta glukan içerir.

AVOKADO Bu besin iyi kolesterolünüzü yükselten yağlara sahiptir. Ayrıca vücudun kolesterol miktarının emilerek azalmasını sağlayan beta sitesteroller içerir. Beslenme programınıza mutlaka ekleyin.

CEVİZ Diğer birçok kabuklu kuruyemişe göre daha faydalıdır. Çünkü bu yemiş diğerlerine oranla kolesterol savaşında hemen hemen daha çok Omega-3 barındırır. Tedavide etkin rol oynar.

Haberin Devamı