Gazete Vatan Logo

Kolera vakası artıyor!

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yapılan açıklamada, Yemen’de 872 bin şüpheli kolera vakasının tespit edildiği açıklandı.

Kolera vakası artıyor!

Yemen’de iç savaş devam ederken, kolera salgını can almaya devam ediyor. WHO, Yemen’de Nisan ayından bu yana 872 bin şüpheli kolera vakasının tespit edildiğini duyurdu.

2 BİN 180 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

WHO, tarafından Twitter’dan yapılan paylaşımda, “Yemen’de 6 aydan daha az bir süre içerisinde, 872 bin 415 bin şüpheli kolera vakası tespit edildi ve hastalıkla bağlantılı olarak 2 bin 180 ölüm kaydedildi” ifadeleri kullanıldı.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım İşleri Koordinatörü Mark Locook, dün Yemen’in başkenti Sana’da yaptığı açıklamada, "Yemen’de kolera salgını korkunç oranlara yükseldi” demişti. Loccok, Yemen’deki sağlık birimini desteklemek üzere BM’nin yaklaşık 1.3 milyar dolar harcama yaptığına dikkat çekmişti.

EN YÜKSEK SEVİYEYE ULAŞTI

Yemen’de 2 buçuk yıldır süren iç çatışmaların yol açtığı açlık ve yoksulluk nedeniyle kolera salgını, en yüksek seviyeye ulaştı. Ülkedeki su ve kanalizasyon arıtma tesislerinin tahrip olması nedeniyle nüfusun yarısından fazlası temiz içme suyu temin edemiyor. Ülkede temiz su temin edilememesi kolera salgının artmasına neden olan en büyük faktörlerden biri.

Haberin Devamı