Gazete Vatan Logo

Kolay sindirim için kayısı suyu tüketin

Kolay sindirim için kayısı suyu tüketin

Kayısı ve kayısı suyu içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sindirim sistemini düzene soktuğunu söyleyen uzmanlar, mevsim değişiklikleri ile değişen beslenme düzeninin sindirim bozukluklarına yol açtığını söylüyor. Uzmanlar sindirimi düzenlemek için günde bir bardak kayısı suyu içilmesini öneriyor.

Mevsime bağlı olarak değişen beslenme düzeni halk arasında kabızlık olarak bilinen sindirim sistemi rahatsızlıklarını artırıyor. Uzmanlar sindirim sisteminde oluşan sıkıntıları gidermek için her gün bir bardak kayısı suyu içilmesini öneriyor.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, mevsim değişiklikleriyle mevcut yeme düzeninin değiştiğine ve bununla birlikte hazımsızlık ve kabızlık sorunlarının arttığına dikkat çekiyor. Sindirim sisteminde oluşan sıkıntıların giderilmesi için bol sıvı tüketilmesini öneren Prof. İnanç, “Mevsimsel değişikler, düzensiz beslenme alışkanlıkları sindirim sistemini oldukça zorlar. Bu zorlama da önemli sıkıntılara neden olur. Bunların en belirgini halk arasında kabızlık olarak bilinen rahatsızlıktır. Kayısı bağırsak hareketlerinin düzenlenmesinde etkili olan bir çeşit posa olan selüloz ve pektin içermektedir. Bu nedenle kabızlığın giderilmesi için her gün bir bardak kayısı suyu içilmesi yararlı olmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

Bir bardak kayısı suyu ilevücudun günlük ihtiyaç duyduğu A vitamininin yaklaşık yarısının karşılandığını ifade eden İnanç, kayısı ve kayısı suyunun içerdiği A vitamininin yanı sıra C vitamini ile de bağışıklık sistemini güçlendirdiğine dikkat çekiyor.