Gazete Vatan Logo

Kodlama eğitiminin 5 büyük yararı

Çocukların ve gençlerin eğitiminde büyük bir yer tutmaya başlayan kodlama eğitimi, pek çok açıdan öğrencilerin hayatını değiştiriyor.

Birkaç yıl öncesine kadar yalnızca bilgisayar ve yazılım mühendislerinin işi olduğu düşünülen kodlamanın tüm yaş aralıkları için her açıdan bir ihtiyaç olduğu anlaşılıyor. Öyle ki, artık pek çok okulda zorunlu tutulan kodlama eğitimi sayesinde çocuklar yepyeni diller öğrenerek farklı bir düşünme sistemi geliştirmenin mümkün olduğunu öğrenmeye başladı.

Eğitim sisteminin yaş aralığı gözetmeksizin göbeğine oturan kodlama eğitiminin neden tercih edildiğini incelediğimizde karşımıza beş temel ve evrensel neden çıkıyor.

Yazılımcılara ihtiyaç yüksek

Dünyanın neredeyse tamamında yazılımcıya ihtiyaç kısa vadede bitecekmiş gibi görünmüyor. İşini iyi yapan, uzun süredir kodlamayla uğraşan ve yaptığı tüm diğer işlerin yanına profesyonel düzeyde kodlama becerisi ekleyen tüm gençlerin iş dünyasında ilgi gördüğünü görüyoruz.

Kodlama bilmek, öne çıkmak için önemli

İş mülakatı, burs başvuruları, staj başvuruları gibi pek çok kariyer adımında, kodlama bilmek gençlerin tercih edilirliğini artırıyor.

Programlama becerisi dünyayı anlamayı sağlıyor

Haberin Devamı

Akıllı telefonların, bilgisayarların, sosyal ağların, video oyunların üretimini ve çalışmasını sağlayan sistemleri bilmiyor ve üzerlerine düşünmüyoruz. Temel kodlama bilgisi, teknolojik cihazlarla kurduğumuz iletişimi değiştirip nitelikli hale getiriyor.

Yaratıcılığı artırıyor

Bir dil öğrendiğinizde kendinizi ifade etmek için o dili kullanırsınız. Aynı şey, kodlama eğitimi ve kodlama dilleri için de geçerli. Kodlama, çocuklara ve gençlere dijital çağda yalnızca tüketici değil, aynı zamanda üretici olma şansı da tanır. Böylece, kendini farklı şekillerde ifade etmeyi başarabilen yeni nesiller yetişir.

Problem çözme yeteneğini geliştiriyor

Çocuklar kodlamayla uğraşırken, karışık bir problemi alıp küçük parçalara bölerek çalışıyor. Böylece bir yazılım mühendisinin düşünme yöntemlerini ve çözüm odaklı çalışma becerisini kendi hayatlarına uygularlar.

Andaç ÜZEL