Gazete Vatan Logo

Kod adı: Kaptan

Darbe girişiminde İstanbul’daki beyin takımını oluşturan üst düzey rütbeli 24 şüpheli hakkındaki iddianamede, Hava Harp Okulu öğrencilerinin Gülen’den “Kaptan” kod adıyla bahsettiği belirtildi

Kod adı: Kaptan

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, emekli Hava Yarbay Gürol Doğan’ın ifadesine yer verildi. Doğan 7 Kasım 2015 ve 31 Aralık 2016 tarihinde alınan ifadesinde, Gülen cemaati ile ortaokul 1. sınıfta tanıştığını belirterek , “Evlere gidip gelirken hocalardan sohbetler dinledik. Bir süre ilişkim koptuktan sonra 1982 yılında Hava Harp Okuluna kayıt yaptırdım. 1983 yılında devre arkadaşım Semih Koşucuoğlu vasıtasıyla yeniden yapılanma içerisine girdim. Bu şahıs 6. bölüğün sorumlusu idi. Cemaatten bilgiler bu şahıs tarafından getiriliyordu. Onun tembihlemesiyle Hava Harp Okulu içerisinde Fethullah Gülen’den bahsedilirken etraftan anlaşılmaması için ‘Kaptan’ kod ismi kullanılıyordu” dedi.

Kendinizi belli etmeyin dedi

Doğan ifadesinde bir gün Fethullah Gülen’in İstanbul’a gelerek Hava Harp Okulu 3. veya 4. Sınıf öğrencilerine konuşma yaptığını, bu konuşmada Gülen’in, “Bizim işimiz çok uzun soluklu bir iş, acele etmeyin ve kendinizi belli etmeyin. Askeriyede maarifte, emniyette, yargıda ve bunların en etkin yerlerinde yerimizi alacağız. En az 20-30 sene sonra harekete geçtiğimizde kimsenin yapacak bir şeyi kalmayacak zaten” dediğini söyledi.

Haberin Devamı

2006 yılında emekli olmaya yakın Hava Kuvvetleri Komutanlığının bahçesinde kendisi gibi cemaat mensubu olan İstihbarat Şube Müdürü Selcuk Başyiğit ile yaptığı bir sohbeti anlatan Doğan şunları anlattı: “Başyiğit bana bu sohbetimizde ‘Cemaat olarak Silahlı Kuvvetlerde tümgeneral seviyesine gelindi, Kaptan emir verdiğinde aynı anda havaya kalkacak bir çok F16’mız var’ dedi.”

Hakan Evrim de sohbetlere katıldı

Emekli Yarbay Doğan ifadesinde, darbe girişiminden önce Fethullah Gülen’in sohbetlerine katılan ve talimat alanlar arasında 15 Temmuz gecesi darbeciler tarafından rehin alınan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın, “Beni Fethullah Gülen ile görüştürmek istedi” dediği Akıncı Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim’in de olduğunu söyledi. Hakan Evrim’in darbe girişimi sırasında Akıncı Ankara 4. Ana Jet Üs komutanı olarak görev yaptığı, sözde atama listesine göre ise mevcut görevinin devamına karar verildiği ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı olarak atandığını anlattı.

Haberin Devamı