Gazete Vatan Logo

Kocasını vurdu, 9 yaşındaki oğlu tanıklık yapacak

Ayrı yaşadığı eşi Erdoğan Günar’ı öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet istenen Birgül Günar’ın, cinayeti gören 9 yaşındaki oğlu mahkemede tanık olarak dinlenecek

Kocasını vurdu, 9 yaşındaki oğlu tanıklık yapacak

Bursa Orhangazi Arapzade’de meydana gelen olayda şiddetli geçimsizlik nedeniyle evi terk edip kardeşinin yanına yerleşen Birgül Günar, 20 yıllık eşi 2 çocuğunun babası Erdoğan Günar ile konuşmak için evlerine gitti. Evde çift arasında tartışma çıktı. Birgül Günar, yanındaki tabanca ile 5 el ateş ederek Erdoğan Günar’ı öldürdü ve 9 yaşındaki oğlu ile teslim oldu, tutuklandı. Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi ile dava açılan Birgül Günar, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Silahı ver çocuğunu al

Olay günü oğlu Furkan’ın doğum günü olduğunu hatırlatan Birgül Günar, “Erdoğan evde bulunan tabancayı istiyordu. Ona vermek için yanıma almıştım, ama korkuyordum. Eve gittim. Amacım, Furkan’ı alıp bir yerlere götürmek, doğum gününde mutlu etmekti. Evin kapısını kayınvalidem açtı. Daha sonra eşimi görünce afalladım. Benden emaneti olan silahı istiyordu. ‘Getirdin mi, getirdinse çocuğu alırsın dedi. Çantamdaki poşeti gösterip evet getirdim dedim. Beni ensemden, kolumdan tutup içeriye aldı. Vurmaya başladı. Kendisinden kurtulmak için tekmeler attım. Bir anda elimde silahı gördüm. Olay sırasında ellerime vuruyordu. Silah peş peşe ateş almaya başladı. Yere çöktü, silahı yerde gördüm. Korktum, dışarıya çıktım ve ambulans çağırdım. Pişmanım” dedi.

Haberin Devamı

‘Anne babama vurma’

Mahkemede tanık olarak dinlenen Erdoğan Günar’ın annesi Hatice Günar, “Oğlum evde odasında yatıyordu. Kapı çalınca o açtı. Gelen, Birgül’dü. Bana, ‘Oğlumun doğum günü onu almaya geldim’ dedi. Ben, torunumu annesine vermek için hazırlarken, 5 el silah sesi duydum. Oğlum vurulmuştu. Birgül daha sonra bana dönüp, ‘Allah hepinizin belasını versin’ diyerek tabanca ile kafama vurdu. Torunum, ‘Anne babama vurma’ diye sanığın ayaklarına sarıldı ve yalvardı. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Mahkeme bir sonraki yargılamada cinayete tanık olan çiftin küçük çocukları 9 yaşındaki F.’nin de dinlenmesine karar verdi.