Gazete Vatan Logo

Kocası cezaevinde şimdi de oğlu öldürmek için peşinde

Eski eşi tarafından 1 ay önce saldırıya uğrayan Vildan Samat, şimdi de oğlu tarafından tehdit ediliyor. Babasının cezaevine girmesi üzerine Samat’ın oğlu A.Y., ‘Babamın bıraktığı işi ben tamamlayacağım’ diyerek annesini arıyor

Kocası cezaevinde şimdi de oğlu öldürmek için peşinde

Vildan Samat Erdal Yıldız’la 16 yaşında evlendi. Evlendikten sonra sürekli şiddet gören Vildan, 2006 yılında eşi tarafından bıçaklı saldırıya uğrayınca şikayetçi oldu. Eşinin iki parmağını kesen Erdal Yıldız cezaevine girdi. 1,5 yıl hapis yatan Yıldız cezaevinden çıktıktan sonra şiddet uygulamaya devam etti. Yıldız, 2012 yılında adam yaralamadan tekrar cezaevine girdi. Eşi cezaevindeyken başka kadınları taciz ettiğini ve şikayet edildiğini öğrenen Vildan Samat, 2014 yılında eşi cezaevindeyken boşandı. Samat’ın 23 ve 18 yaşında olan iki oğlu annelerinin yanında kaldı. Erdal Yıldız 2015 yılında ise cezaevinden çıktıktan sonra yine Samat’ın kapısına geldi. Değiştiğini ve affedilmek istediğini söyleyen Yıldız oğullarını ikna etti. Samat, son kez eski eşine şans vererek eve aldı. Ancak Yıldız eskisi gibi davranmaya başlayınca bu kez oğulları evden kovdu. Yıldız’ın tehditleri üzerine Samat ve çocukları Ankara’dan kaçarak Kocaeli’ndeki dayısına sığındı. Boşandığı eşinin evini tespit eden Erdal Yıldız pusu kurmak için inşaata girip saklandı. 14 Temmuz’da Erdal Yıldız marketten ekmek alarak eve giden Vildan Samat’ı takip ederek peş peşe bıçağı sapladı. Boğazından ve kolundan ağır darbeler alan Samat hastaneye kaldırıldı. Eski eş ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Oğlu ölümle tehdit ediyor

Samat, saldırıdan 1 hafta sonra 18 yaşındaki oğlu A.Y.’nin evden ayrılarak Erzurum’daki amcalarının yanına gittiğini söyledi. Samat, “Oğluma ulaşmışlar. Bana karşı doldurmuşlar” derken şunları söyledi: “İki oğlumda hep benim yanımdaydı. Boşanmamı onlar istedi. Ama şimdi küçük oğlum beni öldürmek için arıyor. ‘Babamın bıraktığı işi ben tamamlayacağım. Babam başını dik tutsun’ diyor. Ekim ayında mahkeme var. Eski eşim cezaevinden mektup yollayarak, şikayeti çekmem için tehdit ediyor.”

Vildan Samat: “Bir anne olarak oğlumu mecburen şikayet ettim. Abisiyle sürekli şehir değiştirmek zorunda kalıyoruz. Şuanda yerimizi kimse bilmiyor. Devletten yardım istiyorum. Bana sığınacak bir kapı açılsın. Bir iş, kalacak bir yerim olsun. Kaçmaktan yorulduk.”

Haberin Devamı