Gazete Vatan Logo

Kocaoğlu tarih verdi!

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu attığı tweet ile, Bayraklı ve Bornova ilçelerinin Altınyol’a direkt bağlantısını sağlayacak Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nı, proje bitim tarihinden 3 ay önce hizmete açacaklarını duyurdu.

Kocaoğlu tarih verdi!



Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 Nisan 2015 günü temeli atılan, Altınyol’dan Bornova ile Bayraklı ilçelerini birbirine bağlayacak Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı çalışmalarında sona gelindi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin en önemli ulaşım projeleri arasında gösterilen kavşağı, 31 Mart 2016 olan proje bitim tarihinden 3 ay önce hizmete açmak için gün saymaya başladı. Yıl sonuna yetiştirilmesi beklenen kavşak 22.5 milyon liraya mal oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’da twitter hesabından attığı tweet ile "Gün saymaya başladık. Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nı normal süreden 3 ay önce trafiğe açacağız" yazdı.

KESİNTİSİZ BAĞLANTI

Kent içi ulaşımın önemli arterlerinden biri olması beklenen proje kapsamında, Smyrna Meydanı’ndan Anadolu Caddesi’ne kadar bağlantıyı sağlayan mevcut Bayraklı Adnan Kahveci Kavşağı’nın tren yolu geçişinden sonraki bölümü yenilenerek köprülerle Altınyol’a kadar uzatıldı. Bu sayede Altınyol bağlantısıyla Konak ve Karşıyaka yönünden gelen araçlar, Nur Sultan Nazarbayev Bulvarı, Smyrna Meydanı, Manas Bulvarı ve Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin tümünü aşıp Bornova ve Manisa yoluna kadar ulaşabilecek. Yeni köprülü kavşak, Bornova ve Bayraklı yönünden (Smyrna Meydanı üzerinden) Konak ve Karşıyaka’ya da Altınyol aracılığıyla kesintisiz bağlantı sağlayacak. Homeros Vadisi, Bornova Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ve Smyrna Meydanı’nı geçerek gelinen köprülü kavşak, Bayraklı Altınyol kıyılarına inilecek aksın da son halkasını oluşturuyor. Proje kapsamında ayrıca 1.5 kilometreye yakın yol ve tretuvar düzenlemesi yapılıyor.

Haberin Devamı