Gazete Vatan Logo

Kocaoğlu’ndan ilginç çıkış!

Kocaoğlu’ndan ilginç çıkış!

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Körfez’deki mevcut vapur iskelelerinin mülkiyetinin kendilerine verilmemesine tepki gösterdi. Yenilenin filoya uygun iskelelere ihtiyaç olduğunu belirten Kocaoğlu, "Bunlar bize verilmez de kiralanarak ticarethane olarak kullanılmaya devam edecekse biz de uygun yerlerde yeni iskeleler yapalım" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, başta İzmir Körfez Projesi, İzmir Kıyı Denizç Projesi ve Körfez ulaşımıyla ilgili Ankara ve ilgili kurumlardan çıkmayan izinlerin peşini bırakmadı. Hazırladıkları dosyayı ilgili bakanlıklara götürmek için hazırlık yapan, erken seçim nedeniyle bunu erteleyen Kocaoğlu, izinlerin takibini sürdürüyor. Kocaoğlu, özellikle kent için en önemli projelerden biri olan ve TCDD ile ortaklaşa yürüttükleri İzmir Körfez Projesi’yle ilgili ÇED onayını gün gün takip ettiğini söyledi. ÇED konusunda Su ve Orman Bakanlığı’ndan beklenen olumlu yazının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletildiğini belirten Kocaoğlu, henüz Bakanlık’tan bir netice gelmediğini söyledi.

Kocaoğlu, özellikle kıyı şeridinin kullanımıyla ilgili sorunların henüz çözülemediğinden yakındı. Kıyı kullanımayla ilgili yasa çıktığını belirten Kocaoğlu, "Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devirlerle ilgili taleplerimiz var. Mevcut vapur iskelelerinin katamaran tipi gemilere adaptesi gerekiyor. Bu iskeleler yıpranmış. Yenilenmesi şart. Mülkiyeti alsak yapacağız. Körfez ÇED kararı çıksa Bostanlı Mavişehir İskelesi’ni yapacağız. Karantina iskelesi yapılacak. Biz sac yükseltiler ile yolcuyu indirip bindiriyoruz. Bunlar verilerse sorun çözülür" dedi.

Kocaoğlu, mevcut iskele binalarının üst katlarının TDİ tarafından kiralandığını ve ticari işletme olarak kullanılmalarına dikkat çekti. İskelelerin belediyeye verilmemesi durumunda ne yapabilecekleri konusunda ilginç bir çıkış yapan Kocaoğlu "Bu iskeleleri verirlerse yaparız. Verilmez de ticarethane şeklinde buraları kiralık olarak kullanlacaklarsa, biz uygun yerde yeni iskileler yapalım. Vapurlarımıza uygun imalatlar gerçekleştirelim. Ne yapmamız gerekiyorsa yapmalıyız. Çünkü yeni gemiler geldi. 2017 yılı sonuna kadar 15’i birden körfezde olacak. 2016 yılında iki arabalı vapur daha gelecek. Biz deniz ulaşımını İzmir’de hızlandıracağız. Ulaşımı büyütmemiz için yeni iskelelere de ihtiyaç var. Bunun için gayet samimiyiz. Ankara’da masaya oturup, gerekli izinleri tamamlayıp çalışmalara devam etmeliyiz" dedi. Kocaoğlu, İzmir Deniz Projesi kapsamında sahilleri yeniden tasarladıklarını, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda Mithatpaşa parkı önünde denizle bütünleşme için yolu yeraltına alıp, meydan yaratacaklarını ancak sahile yapacakları kayık bağlanacak yerle ilgili izni henüz alamadıklarını da söyledi.

Haberin Devamı