Gazete Vatan Logo

Kocaoğlu'na Yıldırım yanıt

AK Parti İzmir 1'inci bölge 1'inci sıra milletvekili adayı Binali Yıldırım, adaylığının AK Parti oylarını artırmayacağını öne süren CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na "Benim oy hesabımı yapacağına İzmir'in işlerine kafa yorsun. Ben kendi işimi hallederim" dedi

Kocaoğlu'na Yıldırım yanıt

İzmir'de AK Parti'nin aday listesinin zirvesine yerleşen Binali Yıldırım, geçen yerel seçimdeki rakibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kısa süre önce yaptığı, "Yıldırım'ın adaylığı AK Parti'nin oylarını artırmaz" yönündeki sözlerini değerlendirdi. DHA'ya konuşan Yıldırım, şunları söyledi: "Kocaoğlu, sanırım seçimleri karıştırdı. 1 Kasım'da genel seçimlere gidildiğinin farkında değil. Benim oy hesabımı yapacağına İzmir'in işlerine kafa yorsun. Ben kendi işimi hallederim. Sağolsun, beni düşünüyor ama hizmeti düşünmesi kent için daha yararlı olur. Kendisi zaten çileli bir başkan. Belediye hizmetleri için gayret içinde ama ekibi olmadığı için başarılı olamıyor. Bir de üstüne CHP'nin seçim yükünü sırtlıyor. Belediyeyi mi düşünsün CHP'yi İzmir'de nasıl ayakta tutarım diye kafa mı yorsun? Bu kadar iş yüküne bir de Binali Yıldırım'ın adaylığı eklendi. Sağ olsun, beni de düşünüyor ama başkan beni iyi bilir. Benim neyi, nasıl yapacağımı iyi bilir."

KONVOY SEÇİM KARARGAHI OLACAK

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, seçimler öncesi kente ilk kez 26 Eylül Cumartesi günü gelecek. Yıldırım, Adnan Menderes Havalimanı'nda miting yapacak, adaylarla birlikte çıkacağı seçim otobüsünden teşkilata seslenecek. Yıldırım, seçime kadar kentten ayrılmayacak, ailesiyle birlikte Bornova'daki evinde kalacak. Yıldırım'ın 2014 yerel seçimlerinde kullandığı, Çınarlı'daki, Konvoy Denizcilik'e ait bina, seçim karargahı olacak. Yıldırım, her iki seçim bölgesinde de irtibat büroları açacak. Yıldırım'ın 4 metre genişliğinde, 6 metre uzunluğundaki afişi partinin Salhane'deki İzmir İl Başkanlığı binasına asıldı.