Gazete Vatan Logo

Kocaoğlu hedef büyüttü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, seçimlerdeki hedefini yukarı çekti

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerdeki anket sonuçlarıyla gündeme gelen yerel seçimlere ilişkin bu kez açık konuştu, "Yüzde 56.7’yi koruduğuma inanıyorum, yüzde 40’lardan yüzde 60’lar seviyesine getirdiğimiz oylar ne kadar daha yukarı çıkar onun hesabını yapmak durumundayız" dedi.

Son dönemde gündeme gelen seçim öncesi anketlerle ilgili soruya yanıt veren Kocaoğlu, "Ben anketleri şöyle okuyorum; eğer benim şahsımla ilgili bir şeyse yüzde 35’i başarılı görüyor, yüzde 25’i de kısmen başarılı görüyor. İkisini topladığınız zaman yüzde 60 yapıyor. Bizim toplumumuzda başarılı beyan etmek de çok zordur. Toplumumun genlerinde var, eleştirmeyi seviyoruz. Böyle görüyorlarsa bu yüzde 60’ın yüzde 90’ı destekleyecek demektir. Ben de böyle okuyorum. Yani 56.7’de olduğumu sanıyorum" dedi.

YÜZDE 60’LARI YÜKSELTMENİN HESABINDA

İktidar partisinin oylarını artırdığı iddialarının hatırlatılması üzerine ise "Arttırdığı değil, yüzde 33-35’lerde duruyor" diye konuştu. Geçen yerel seçimlerde aldığı 56.7’yi koruduğuna inandığını belirten Kocaoğlu, "Şu anda da bütün belediyeler projelerini açıklıyor, temelini atıyor. 2004-2009 orta noktasından başladığımızda biz yüzde 40’lardaydık şu anda yüzde 60’lardayız ki ondan ne kadar daha yukarı çıkar onun hesabını yapmak durumundayız" diye konuştu.

GÜNDEMİMİZDE ZAM YOK

İZSU zamlarıyla ilgili değerlendirme yapan Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Öyle bir şey yok. Bütçedeki yorumu yapıyorsunuz. Bütçede böyle bir şey öngörülmüştü. Biz yılbaşına kadar zam yapmayacağımızı söyledik. Bütçedeki duruma bakıyoruz, biz enflasyonun üstünde zam yapmıyoruz. Bir mask koyduk her iki tarafta da. Bunları uygulayıp uygulamamak yahut götürebildiğimiz kadar taşıyabildiğimiz kadar taşımak bizim elimizde. Zaten ekonominin durumu malum. Biz mümkün olduğu kadar taşıyacağız, taşıyamayacağımız noktada da zam yapmak durumunda kalırsak belki kademeli olursak yapmak durumunda kalabiliriz. Merkezi hükümetimiz de zam yapmak istemiyor. Bu doğal bir şey ama mecburen yapıyor. Biz de zam yapmak zorunda kalırsak yapacağız ama şu an gündemimizde böyle bir şey yok."

1000 EVE KAMULAŞTIRMA

Ege Medeniyetler Müzesi’nin yer görüşmelerinin son toplantılarda yer almamasının hatırlatılması üzerine yorum yapan Kocaoğlu, "Bizim açımızdan her şey net. Biz şu anda Roma Antik Tiyatrosu’nda 300 civarında evin kamulaştırılması kararını verdik, değer tespitlerini yapıyoruz onları kamulaştıracağız. Ek olarak 600 civarında evin de müze için kamulaştırılması gerekiyor. Onun çalışmalarını yaptık, jeolojik etütlerini, arkeolojik kazılarını yaptık. Hepsini değerlendirdik. Herhangi bir mahsur görülmüyor. Çalışmaları bitirip orayı da kamulaştıracağız. Şu anda önümüzde hem Ege Medeniyetleri Müzesi için ama ondan önce Roma Antik Tiyatrosu için kamulaştıracağımız yaklaşık 1000 civarında ev görünüyor. Uzundere’deki konutlarımızı önereceğiz. Alırlarsa oturacaklar, almazlarsa evlerinin bedelini alacaklar" dedi.

BAKAN "SÜMERBANK ARAZİSİ" DİYOR

Kültür Bakanlığı’nın hala Sümerbank arazisini düşündüğünün hatırlatılması üzerine ise "Orayı düşünebilir, başka bir arazi düşünebilir. Bakanımızın Sümerbank olması konusunda irade beyan ettiğini biliyorum. Onun dışında başka bir bilgim yok" diye konuştu.

Haberin Devamı