Gazete Vatan Logo

Kocaoğlu, İzmir Projelerini Anlattı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Milliyet'in Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde konuştu.

İzmir'de düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi'nde dönüşüm tüm ayrıntılarıyla tartışıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasında İzmir'de yakın zamanda gerçekleşecek yatırımlardan bahsetti.

Belediye Başkanlarının kalkınma, sürdürülebilirlik, büyüme dâhil her çalışmalarında yapacağı uygulamanın kente faydasını sorgulamak zorunda olduğunu vurgulayan Aziz Kocaoğlu, 10 senedir çevre yatırımlarına ağırlık verdiklerini, Türkiye'de bu alanda liderliğe oturan İzmir'in ileri biyolojik artırmaların Türkiye ortalamasında büyük çoğunluğuna ev sahipliği yaptığından bahsetti.

40 km kıyı tasarladıklarını ifade eden Kocaoğlu, "9 senedir yüzülebilir Körfez için uğraşıyoruz. Bu uygulamalarla hem İzmir limanı büyüyecek hem de kuzeyde sirkülâsyon kanalı açılacak. Bu yüzden Körfez kısa süre sonra yüzülebilir hale gelecek." dedi.

Kent merkezi projesiyle alakalı olarak, "Yeni Kent Merkezi'ni 3,5 emsalle planlıyoruz. İnciraltı çalışmalarımız da devam ediyor. Kentin ülke kalkınmasına büyük faydası olacak İzmir yarımadasının stratejik planlaması yapıldı. Sıra uygulamaya geldi. Kadifekale Konak arası İzmir tarihi kentinde 46 dönümü Kent Ormanı olarak tahsis ettik. Agora Kazıları devam ediyor. Kemeraltı'nda sokak düzenlemeleri, İkiçeşmelik'te cephe iyileştirmeleri yapılıyor. Roma Antik Tiyatrosu üzerindeki yapılaşmayı durdurduk. O alanı kamulaştırdık. Bu bölgede 1474 civarında tescilli bina var. Bunlar restore edilecek. Böylece tiyatro alanını da kazanacağız" dedi.

Haberin Devamı

Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 7-8 senedir kamulaştırma ve projelendirmeler için 400 milyon lira harcandığını ifade etti.

"113 bin metrekare sergi alanı yapılıyor. Gaziemir'de de 240 bin metrekare fuar alanı yapıyoruz. İzmir'de fuarcılığı yeniden canlandıracağız. Yakın zamanda Kongre Merkezi yapmayı da planlıyoruz. Opera Binası ve Kültür Merkezi içinde çalışmalarımız devam ediyor." diyen Kocaoğlu, İzmir'in daralma sürecinden sonra 10 senedir silkelenme evresinde olduğunu ve akan suyun yolunu bulduğunu, artık İzmir'in yükselişinin durdurulamayacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Bengü Öner- Milliyet