Gazete Vatan Logo

Kocaeli Üniversitesi'nde eşten eşe rektörlük devri

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Kocaeli üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof.Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, iki dönemden bu yana rektörlük görevini sürdüren eşi Prof.Dr. Baki Komsuoğlu'ndan görevi sade törenle devraldı

Prof.Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, eşi Prof.Dr. Baki Komsuoğlu, rektör yardımcıları ve öğretim görevlilerinin katıldığı törende duygulu anlar yaşandı. Eşinden görevi devralan Prof.Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, görevini en iyi şekilde yerine getireceğine inandığını belirterek, "İyi bir dönem olmasıni diliyorum. Herkese tüm gönlümce destek vermeye, elimden geldiğince de çok çalışmaya gayret edeceğim" dedi.

Rektörlük binasında yapılan sade tören ardından Prof.Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, eşi Prof.Dr. Baki Komsuoğlu ile öğretim üyeleri yaklaşık yarım saatlik görüşme yaptı. Görüşme ardından eşi Prof.Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ile odadan elele çıkan Prof.Dr. Baki Komsuoğlu daha sonra Rektörlük binasından ayrılarak görevini sürdüreceği Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı'na gitti. Prof.Dr. Baki Komsuoğlu, 17 Ağustos Marmara Depreminde üniversitenin kent merkezi ve Arslanbey Beldesi'ndeki kampusun yerle bir olması ardından, hemen geçici yerler temin ederek üniversitenin aynı yıl öğretim dönemine yetişmesine sağlarken, bugünkü Umuttepe Kampusu'nün yaptırılmasında harcadığı çabalarla da tanınıyor. Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı eski Başkanı Prof.Dr. Sezer Komsuoğlu daha sonra rektörlük makamında, üniversite görevlilerinin kutlamalarını kabul etti.

Haberin Devamı