Gazete Vatan Logo

Kocaeli'de 3,5 ton uyuşturucu ele geçirildi

Kocaeli'de 3,5 ton uyuşturucu ele geçirildi

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2015 yılında gerçekleştirdikleri operasyonlarda 3 ton 499 kilo uyuşturucu madde ele geçirdi.
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Narkotim ekipleri, 2015 yılında da uyuşturucuya geçit vermedi. 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilen 585 operasyonda, 3 ton 499 kilo uyuşturucu madde, 60 bin 323 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun büyük bölümünün Kocaeli’yi transit olarak kullanan araçlar üzerinde yakalandığı ifade edildi.

BİN 239 KİŞİ YAKALANDI
Operasyonlar kapsamında bin 239 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Yakalanan şüphelilerden 736’sı serbest bırakılırken, 80 şahsa adli kontrol uygulandı. 318’i sokak satıcısı olmak üzere 423 kişi ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE YENİ DÖNEM
Öte yandan Kocaeli Valiliğinin aldığı kararla uyuşturucuyla mücadelede yeni bir dönem başladı. Bu kapsamda Narkotik Suçlar Büro Amirliği kapatılırken yerine Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü kuruldu. Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü’nün kurulduğu gün, İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri ile başarılı bir operasyona imza atıldı. Uyuşturucu madde nakli ve ticareti yapan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonda toplam 59 kilo 700 gram Eroin ele geçirildi. Uyuşturucu madde nakli yapan 1 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Yapılan açıklamada, ”Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğümüz ve bünyesinde bulunan NARKOTİM’ler ile ilimiz genelinde üst düzeyde yapılan uyuşturucu madde ticareti ve kullanımı ile mücadeleye kararlılıkla devam edilecektir” denildi.

Haberin Devamı