Gazete Vatan Logo

Kocaeli Büyükşehir Başkan Adayları

Kocaeli Büyükşehir Başkan Adayları: İbrahim Karaosmanoğlu (AK Parti),Tahsin Tarhan(CHP),Saffet Sancaklı(MHP), Nilay Etiler (HDP)

AK Parti Adayı İbrahim Karaosmanoğlu

1952 yılında İzmit Yuvacık´ta doğdu. 1977 yılında Marmara Üniversitesi´nden mezun oldu. 1978-1989 yılları arasında Kırıkkale Lisesi, İzmit Endüstri Meslek Lisesi ve İzmit Ortaokulu´nda öğretmen ve yönetici olarak görev aldı.

1989-99 yılları arasında İzmit´te 10 yıl Yuvacık Belediye Başkanlığı yaptı. AK Parti´nin kuruluşunda Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte aktif olarak görev aldı. AK Parti Kocaeli Teşkilatında kurucu İl Başkan Yardımcılığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. Daha sonra Başbakan Danışmanı olarak Ankara´da görev yaptı.

Kırgızistan Cumhuriyetinin köklü üniversitelerinden Mahmud Kaşgarî Barskanî Doğu Üniversitesi tarafından “Fahri profesörlük” ünvanı ile Kazakistan Cumhuriyeti Kainar Üniversitesi’den “Fahri doktora” ünvanına layık görülen Karaosmanoğlu, COPPEM-Avrupa-Akdeniz İşbirliği Komitesi asli üyesidir.

UCLG-MEWA Dünya Konseyi Üyesi ve aynı organizasyonda üç farklı komitede başkan ve yönetim kurulu üyelikleri görevleri de yürütmektedir. Kent ihtiyaçları paralelinde yaptığı insan odaklı hızlı ve agresif yatırım hamlesiyle, model proje uygulamalarıyla Kocaeli'nin çehresinin değişmesinde ve dünya kenti olmasında önemli bir görev icra eden Karaosmanoğlu; bir çok sivil toplum kuruluşu, ulusal ve uluslar arası yayın organı tarafından çeşitli defalar “Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı” seçilmiş ve bir çok “kent ödülüne” layık görülmüştür.

“Türk-Macar” dostluğunun geliştirilmesi ve Macar tarihinin önemli ismi “Kral Thököly İmre” anısının Kocaeli’ de yaşatılması maksadıyla, göstermiş olduğu üstün katkılarından ötürü; Macaristan Devleti tarafından Devlet Liyakat Nişanı ile ödüllendirilmiştir. Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB)'nin 09 Mart 2012 tarihinde yapılan genel kurul toplantısında, oybirliğiyle birlik başkanlığına seçilmiştir. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

CHP Adayı Tahsin Tarhan

1964 yılında Gümüşhane’de dokuz çocuklu bir ailede dünyaya geldi. 22 yaşında ise bir otomotiv şirketi kurarak oto makas toptancılığı yapmaya başladı. 2000 yılında makas fabrikası kurdu. 35 ülkeye ihracat yapan bir dünya markası haline getirdi.

Tahsin Tarhan, siyasi hayata 2002 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin (SHP) Gebze Kurucu İlçe Başkanı olarak başladı. 2005 yılında SHP Parti Meclis Üyeliğine seçildi. 2011 yılı Genel Seçimlerinde CHP Kocaeli Milletvekili Adayı oldu. 2011-2012 yıllarında CHP Genel Merkezi’nde, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Danışmanlığı görevinde bulundu. Sosyal Hayatta Tahsin Tarhan Çayırova’ya beş bin kişilik bir stadyum kazandırdı. Bir futbol okulu açarak 500 öğrencinin eğitim almasını sağladı. Çayırova’da 18 sınıflık Tahsin Tarhan İlköğretim Okulu’nu yaptırarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışladı. Dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye’nin birçok yerinde çektiği fotoğrafları “Günden Kalan İzler” isimli kitapta topladı. Kitabın tüm gelirini de Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) bağışladı. 2008 ve 2009 yıllarında iki dönem Çayırova Bölgesi’nden TBMM Yüksek Vatandaşlık Onur Ödülü’ne aday gösterildi. Eğitim gönüllüsü ve sanayici olarak çeşitli kurumlardan sayısız ödül aldı. Yüksek okul mezunu Tahsin Tarhan evli ve üç çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

MHP Adayı Saffet Sancaklı

Eski Yugoslavya'da Tutin şehrinde 27 Şubat 1966 doğdu. Sırasıyla Kültürspor,Vefa, Beşiktaş, Eskişehirspor, Konyaspor, Sarıyer, Kocaelispor, Galatasaray, Kocaelispor, Fenerbahçe, Konyaspor'da forvet mevkiinde oynadı. Boyu 1.90 cm. olan Saffet Sancaklı, faal futbol yaşantısını 1998-1999 sezonunda Kombassan Konyaspor'da bıraktı ve FIFA lisansı aldı. Sancaklı Menajerlik, şirketini kurup Türkiye'de yerleşik ilk futbolcu menajeri olarak spor kariyerine bir yenisini ekledi.

23 defa A milli formayı, 1 defa da Ümit milli formayı giydi. Milli formayla 6 gol attı. Süper Ligde toplam 130 gol atarak adını 100'ler klübüne yazdırdı.

TMSF'ye devredilen İstanbulspor'un satış ihalesi 30 Haziran 2006'da yapıldı ve 3 milyon 250 bin dolar ile en yüksek teklifi veren Marmara Spor Faaliyetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş, İstanbulspor’un yeni sahibi oldu. Saffet Sancaklı İstanbulspor'un Sportif Danışmanlığını kulübü devredene kadar yapmıştır. 2007 Genel Seçimlerinde de MHP'den aday adayı Saffet Sancaklı, 27 kasım 2010 tarihinde MHP genel başkanı Devlet Bahçeli ile görüşerek MHP saflarında aktif siyasete atılmıştır.

HDP Adayı Nilay Etiler

1969 yılında Gölcük’te dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve liseyi Çerkezköy’de okuyan Nilay Etiler, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1992 yılında mezun oldu. 1999 yılında uzmanlık eğitimini tamamlayan Etiler, 2000 yılından itibaren Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğretim üyeliği yapmaktadır.

2006 yılında doçent, 2012 yılında ise profesör unvanı almıştır. Kocaeli Tabip Odasında yönetim kurulu üyeliği, genel sekreterlik, onur kurulu üyeliği gibi görevlerde bulunan Etiler, Kocaeli Tabip Odası yönetim kurulu üyesi olduğu dönemlerde; Kocaeli Akademik Odalar Birliği, Kocaeli Sağlık Platformu, Kocaeli Su Platformu gibi yapılarda çalışmalar yapmıştır ve hâlâ Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasının bir üyesidir.

Anket

Kocaeli'yi kim kazanır?

Ak Parti/ İbrahim Karaosmanoğlu
CHP/ Tahsin Tarhan
MHP/ Saffet Sancaklı
HDP/ Nilay Etiler
Diğer





Haberin Devamı