Gazete Vatan Logo

Koca şiddetinden kaçtı çocukları izleyip öldürdü

25 yaşındaki Sertan U. ve 17 yaşındaki Özkan U.’nun, Bitlis’te babalarının şiddetinden kaçıp sığınma evine yerleşen, sonra izini kaybettirmek için İstanbul’a ve Devrek’e taşınan annelerini, peşinden gidip öldürdükleri belirlendi

Koca şiddetinden kaçtı çocukları izleyip öldürdü

Zonguldak’ın Devrek ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde 3 katlı apartmanın üst katındaki dairede önceki akşam meydana gelen olayda Nazlı Uyanık, 2 gün önce taşındığı ve henüz eşyalarını yerleştirmediği evinde yaralı halde pencereye çıkıp yardım istedi. Komşularının haber vermesi ile gelen sağlık ekiplerinin yerde kanlar içinde bulduğu Nazlı U. Devrek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 9 bıçak darbesi saptanan Nazlı U. doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Polis, cinayetle ilgili olay yerinden beyaz kamyonetle kaçan 2 kişinin peşine düştü. Kamyonet Devrek çıkışında terk edilmiş bulundu. Ankara’ya giden yolcu otobüsüne bindikleri belirlenen şüpheliler, TEM’in Ankara girişinde otobüsün durdurulmasıyla yakaladı. Şüphelilerin, Nazlı U.’nun oğulları Sertan ve Özkan U. olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan Ö.U (21) ve S.U. (17) emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ağabey ve kardeşi çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Sığınma evine yerleştirildi

Yapılan araştırmada, Nazlı U.’nun Bitlis’te eşinin şiddet uygulaması nedeniyle devlete sığındığı ve kadın sığınma evine yerleştirildiği belirlendi. Öldürülen kadının bir süre burada yaşadıktan sonra eşi ve çocuklarının peşini bırakmaması üzerine 1 ay önce İstanbul’a gittiği belirlendi. Nazlı U.’unun, İstanbul’da tanıştığı Zonguldak Devrekli M.S. adlı kadının, “Bizim memlekete gidelim. Sana iş ve ev bulalım” teklifini kabul ettiği ve 1 hafta önce Devrek’e gelerek bu kadının ağabeyiyle tanıştığı tespit edildi.

Haberin Devamı

İtiraf ettiler

Sertan ve Özkan U. kardeşlerin dün annelerinin izini bularak Devrek’e geldiği ve telefonla ulaşarak konuşmak için evine gittikleri, bu sırada tartışma çıktığı ve Nazlı Uyanık’ı bıçaklayarak öldürdükleri belirlendi. Şüpheli kardeşlerden Sertan U.’nun, polise verdiği ilk ifadesinde annesini öldürdüğünü itiraf ettiği, kardeşinin suçunun olmadığını söylediği öğrenildi. Soruşturma sürdürülüyor.