Gazete Vatan Logo

Koca canavara dönüştü; 9 ölü

Kadına şiddeti önleyemeyen Türkiye son zamanların en kanlı aile katliamına sahne oldu. Gaziantep’te koca, kendisinden ayrılmak isteyen karısını ve karısına destek olan akrabalarını öldürdü. Bir evden 4, başka evden 5 cesedin çıktığı katliamın şüphelisi firarda. Sağ kalan akrabalarsa tedirgin. Türkiye Gaziantep'den gelen bu kara haberle sarsılırken benzer bir şiddet haberi saatler sonra bu kez Ankara'dan geldi. Ayrıldığı kız arkadaşının başka biriyle evleneceğini öğrenen kişi önce eski kız arkadaşını öldürdü sonra intihar etti. Olay sırasında evde bulunan kızın annesi ise kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

Koca canavara dönüştü; 9 ölü

Gaziantep’te özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Yusuf Taş, 4 yıl önce uzaktan akrabası Tuğba Taş ile evlendi. 3 yıl önce Belinay adını verdikleri kızları dünyaya gelen Taş çifti, bir yıl önce İstanbul’a taşındı. İstanbul’da garsonluk yapmaya başlayan Yusuf Taş ile eşi Tuğba arasında geçimsizlik başladı. Tuğba Taş kızı Belinay’ı da alarak 5 ay önce Gaziantep’e döndü ve teyzesi Şenel Çakmak’ın evinde yaşamaya başladı.

Koruma isteyecekti

Bu sürede eşi Yusuf’un yakınlarıyla görüşmeyi sürdüren Tuğba Taş, onlara boşanmak istediğini söyledi. Eşi Tuğba’nın yanı sıra yakınlarının bile kendisini haksız bulmasına öfkelenen Yusuf Taş, iddiaya göre sık sık telefonla ayrılmaları halinde Tuğba Taş ve destek verenleri öldüreceği tehdidinde bulundu. Tuğba Taş, yakınlarının da yönlendirmesiyle hem boşanma davası açma, hem de koruma talebinde bulunma kararı aldı. Bu karar için hazırlık yapan Tuğba Taş’ın, savcılığa giderek tehdit edildiği için koruma talebinde bulunmak istediği, yakınları tarafından dile getirildi.

Haberin Devamı

Eşi barışmadı, taradı

İddiaya göre, tüm çabalarına rağmen eşini ve yakınlarını ikna edemeyen Yusuf Taş, önceki gün İstanbul’dan Gaziantep’e geldi. Telefonla ulaştığı eşi Tuğba Taş’a görüşme isteğini iletti ancak olumsuz yanıt aldı. Bunun üzerine eşinin evinde kaldığı teyzesi 39 yaşındaki Şenel Çakmak’ı aradı. Eşinin teyzesinin olumlu yanıt vermesi üzerine Yusuf Taş önceki gece yarısı Düztepe Mahallesi 28 Nolu Sokak’taki eve gitti. Şenel Çakmak, 16 yaşındaki oğlu Ahmet Can Çakmak, 22 yaşındaki amcasının oğlu Turan Taş ile kimlikleri henüz öğrenilemeyen 2 yakını ile kızı Belinay’ın da bulunduğu evde Yusuf Taş, eşi Tuğba’ya barışma ve yeniden bir araya gelme talebini iletti. Olumsuz yanıt alınca da pompalı tüfekle kızı Belinay hariç herkese peş peşe ateş etmeye başladı. Tüfekten çıkan saçmalara hedef olan Tuğba Taş, Turan Taş, Şenel Çakmak ve Ahmet Can Çakmak öldü, ismi öğrenilemeyen 2 kişi yaralandı. Sadece evde bulunan 3 yaşındaki kızı Belinay’a ateş etmeyen Yusuf Taş, cinayetlerin ardından olay yerinden kaçtı.

Haberin Devamı

‘Amcasının oğluyla ilişkisi vardı iddiası’

Polisin her yerde aradığı Yusuf Taş’ın dün gece ilk olarak öldürdüğü evde bulunan eşi Tuğba Taş ile amcasının oğlu Turan Taş arasında ilişki olduğu öne sürüldü. Yusuf Taş’ın, eşinin, amcasının oğlu ile ilişkisi nedeniyle kendisinden ayrılmak istediği ve gece bu nedenle çıkan tartışmanın ardından, evde bulunan 4 kişiyi öldürdüğü iddia edildi. Yusuf Taş’ın bu cinayetin ardından da kuzeni ile eşinin ilişkisini onayladığını öne sürdüğü amcası Mustafa ile yengesi ve 3 çocuğunu evlerini basarak öldürdüğü ifade edildi.

İkinci katliam kendi ailesine

Polis katliam yapan Yusuf Taş’ı her yerde ararken, Sam Mahallesi’nde, yaşayan Yusuf Taş’ın kuzeni Türkan Taş’ın çalıştığı halı atölyesine gitmemesi üzerine durum yakınlarına iletildi. Yakınları gittikleri evin önünde kan izleri görünce durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Çilingir yardımıyla içeri giren güvenlik güçleri evde Yusuf Taş’ın amcası 45 yaşındaki Mustafa, yengesi 44 yaşındaki eşi Gülay ile kuzenleri 20 yaşındaki Türkan, 16 yaşındaki Furkan ve 14 yaşındaki Gül Taş’ın cesetleriyle karşılaştı. Yapılan incelemede 5 kişilik ailenin tabanca ila açılan ateş ile öldürüldüğü belirlendi. Yusuf Taş’ın, babası ve diğer amcası ile çocuklarını arayarak, ’Kökünüzü kurutacağım’ diye tehdit ettiği belirtildi. Polis Taş ailesini korumaya aldı.

Haberin Devamı

‘Çok tehlikeli dikkat’ anonsu

Eşinin barışma talebine olumsuz yanıt vermesi üzerine 9 kişiyi katleden ve tüm yakınlarını da tehdit eden Yusuf Taş, polis tarafından halen her yerde aranıyor. Polis telsizlerinden sık sık Yusuf Taş’ın silahlı ve çok tehlikeli olduğu belirtilerek uyarı anonsları yapılıyor. Halen izine ulaşılamayan Yusuf Taş’ın ulaşması halinde başka akrabalarını da öldürmesinden endişe ediliyor.

BİR DEHŞET HABERİ DE ANKARA'DAN
Ankara'da ayrıldığı kız arkadaşının başka biriyle evlendireceğini öğrenen kişi dehşet saçtı. Ayrıldığı kız arkadaşının ailesinin evine gelen kişi, eski kız arkadaşını öldürdükten sonra intihar etti. Olay sırasında evde bulunan kızın annesi de kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.
Ankara Elvankent'te yaşayan 20 yaşındaki Nesrin A.'nın erkek arkadaşı Serkan G. ile birlikteliğine Nesrin A.'nın ailesi karşı çıktı. Bir süre sonra Nesrin A. ile Serkan G. ayrıldı.
Serkan G. ayrıldığı kız arkadaşı Nesrin A.'nın başka biri ile evlendirileceğini duyunca Nesrin A.'nın yaşadığı eve geldi. Serkan G. ayrıldığı kız arkadaşının ailesi ile konuşmaya başladı. Çıkan tartışmanın ardından Serkan G., Nesrin A'yı vurduktan sonra intihar etti.
Serkan G. ve Nesrin A. olay yerinde hayatını kaybetti. Olay sırasında evde bulunan Nesrin A.'nın annesi Nurhayat A. ise kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan anne Nurhayat A. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Olayın yaşandığı evde polisin yaptığı incelemenin ardından Serkan G. ve Nesrin A'nın cenazeleri alınarak Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı