Gazete Vatan Logo
Magazin Koç ve Badem denizde buluştu!

Koç ve Badem denizde buluştu!

Kalp krizi sonucu kaybettiğimiz işadamı Mustafa Koç ile tedavisini üstlenip evlat edindiği Akdeniz foku Badem’i yan yana yüzerken tasvir eden heykel törenle su altına indirildi

Koç ve Badem denizde buluştu!

Geçtiğimiz Ocak ayında hayatını kaybeden işadamı Mustafa Koç tam bir deniz tutkunuydu. Arkadaşları Koç’un her yaz dalış yaptığı Bodrum’da adını yaşatmak için ilginç bir projeye imza attı. Ünlü işadamıyla, tedavisini üstlenip evlat edindiği Akdeniz foku Badem’i birlikte yüzerken tasvir eden bir heykel hazırlandı. 500 kiloluk heykel önceki gün Koç ailesi ve Mustafa Koç’un yakın arkadaşlarının katıldığı törenle Karaada açıklarında denize indirildi.

Koç ailesine ait Halas, Caressa ve Kayra teknelerinin yer aldığı seramonide 75 kişilik bir ekip çalıştı. Mustafa Koç’un yakın arkadaşı Cem Boyner ekibe liderlik etti. Baba Rahmi Koç, anne Çiğdem Simavi ve Nevbahar-Ali Koç çiftinin hazır bulunduğu törende duygusal anlar yaşandı. Heykel denize indirilirken Caroline Koç ve kızı Aylin dalgıç kıyafeti giyerek inişe eşlik etti. Akşam saatlerinde seramoniye katılan misafirler için Halas yatında yemek verildi.