Gazete Vatan Logo

Koç’tan 918 milyon lira kâr

Koç Holding, finans segmentinin desteği ile ikinci çeyrekte 17.1 milyar lira hasılat, 918.1 milyon lira tutarında net kâr gerçekleştirdi.

Koç’tan 918 milyon lira kâr

Koç Holding’in Nisan-Haziran dönemi net kârı, finans segmentinin desteğiyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6.4 artışla 918.1 milyon lira oldu. Koç Holding’in toplam hasılatı ikinci çeyrekte yüzde 7.1 düşüşle 17.1 milyar lira olarak gerçekleşti. Holding, yılın ilk yarısında konsolide bazda toplam 31.1 milyar lira gelir, 1.4 milyar lira ana ortaklık payı net dönem kârı elde etti.

30 milyarlık yatırım

İlk yarı finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Topluluğu şirketlerinin yılın ilk yarısında gösterdikleri performans ile Türkiye ekonomisinde sektörlerinin itici gücü olmayı sürdürdüklerini vurguladı. Son 5 yılda yaptıkları yatırımların 30 milyar liraya ulaştığına dikkat çeken Çakıroğlu, şunları kaydetti: “2016 yılının ilk yarısı, hem yurtiçi hem de yurtdışında politik belirsizliklerin, jeopolitik risklerin ve piyasalardaki dalgalanmanın oldukça yoğun olduğu bir dönemdi. Biz Koç Holding olarak bu dönemde çeşitlendirilmiş portföy yapımız, güçlü ihracatçı şirketlerimiz ve yatırımlarımızla büyümeye devam ettik, ekonomiye ve istihdama katkıda bulunmayı sürdürdük. Bu dönemde şirketlerimizin güçlü operasyonel ve finansal performansları ve sağlam bilançomuz sayesinde S&P tarafından ‘yatırım yapılabilir’ statümüzü koruduk. Arçelik’in uluslararası konumunu daha da güçlendirecek önemli bir adım attık. Türkiye otomotiv ihracatındaki büyümenin lokomotifi olduk.”

Haberin Devamı

Demokrasi sınavından başarıyla geçildi

Darbe girişimine de değinen CEO Çakıroğlu, ülke olarak oldukça zorlu günlerin geride bırakıldığını vurguladı. “Ülkemiz, yaşanılan bu acı deneyimle önemli bir demokrasi sınavından başarıyla geçti” diyen Çakıroğlu, şöyle devam etti: “Bu kabul edilemez darbe girişiminin ardından sürecin normale dönmesi yolunda sağduyu, birlik ve beraberliğimizin galip geldiğini gururla görüyoruz. Oluşan dayanışma ortamı toplumsal kalıcı barışın tesisi yolunda büyük bir fırsat penceresi açtı. Bu yolda tüm kesimlerin sorumlulukla hareket etmesi gerektiğine inanıyoruz. Koç Topluluğu olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız.”

Haberin Devamı