Gazete Vatan Logo

Koç suşi, İTÜ lahmacun yiyor!

Türkiye’nin sanal mutfağı Yemeksepeti’nin verilerine göre Türkiye’de en çok yemek siparişi veren üniversiteler sırayla Bilkent, İTÜ, Koç, ODTÜ ve Boğaziçi üniversitesi

Koç suşi, İTÜ lahmacun yiyor!

Üniversitelilerin en çok tercih ettiği yemek tüm siparişlerin yüzde 18’ini oluşturan lahmacun. Onu çiğ köfte ve mercimek çorbası takip ediyor. En çok lahmacun ve çiğ köfte siparişi İstanbul Teknik Üniversitesi’nden geliyor. İTÜ, 3 bini gece saat 00.00’dan sonra olmak üzere, günde 5 bin çiğ köfte söylüyor. Mercimek çorbası ise, en kahvaltıcı üniversiteliler olan Yıldız Tekniklilerin sabah menüsünde bile yer alıyor. YTÜ verdiği her 5 siparişten 1’inde kahvaltı söylüyor.

Anadolu tantunici

En çok suşi yiyen Koç Üniversiteliler. İstanbul Bilgi Üniversitesi tatlıya düşkünlüğü ile dikkat çekiyor. Bilkent ve Hacettepe ise günde 15 bine yakın Brezilya tarifi soslu tavuk sipariş ediyor. Anadolu Üniversitelilerin tercihi ise tavuk tantuni. Gün bazında bakıldığında ise, kampüslere en çok pazar günü sipariş gittiği görülüyor.

2015’e göre siparişini en çok artıran yemekler yüzde 76 ile ördek, yüzde 64 ile krep ve yüzde 63 ile çiğköfte oldu. En çok ördek siparişi Boğaziçililerden geliyor. Boğaziçi yeni lezzetleri denerken, anne elinden çıkma lezzetleri de unutmuyor; ev yemeklerini en çok söyleyenlerde de zirveye oturuyor.

Haberin Devamı

Ortalama paket tutarı en düşük olan üniversite Pamukkale, en yüksek olan ise YTÜ. Araştırmaya göre üniversiteler indirimleri de takip ediyor. Kampüs indirimi sayesinde yaklaşık 1 milyon TL tasarruf sağlandı.