Gazete Vatan Logo

Koç kültüre destekte dünyanın öncülerinden

Koç ailesi kültür ve sanata katkıda da dünya devlerinin arasına girdi

World Monuments Fund (Küresel Anıtlar Fonu) kültür ve sanata katkılarından dolayı Koç Ailesi’ne Hadrian ödülü verecek. Cuma günü New York’taki ödül törenine tüm aile katılacak. Ödülü daha önce Prens Charles, Agnelli Ailesi, Ağa Han gibi isimler aldı.

KOÇ Ailesi, Cuma günü World Monuments Fund’un (Küresel Anıtlar Fonu) kültür ve sanata katkıları, tarihi eserleri koruma altına almak için gösterdikleri çabalardan dolayı verdiği Hadrian ödülünü almak için New York’a çıkarma yapacak.

Daha önce Prens Charles, Ağa Han, FIAT’ın patronu Agnelli Ailesi, Dünya Bankası eski Başkanı James Wolfensohn’ın aldığı ödülü dünyanın sayılı müzeleri arasında gösterilen Rahmi Koç Sanayi Müzesi ve Sadberk Hanım Müzesi’ni kuran, bu yıl da 10 yıl süreyle İstanbul Bienali’ne sponsor olan Koç Holding’in Şeref Başkanı Rahmi Koç, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yönetim kurulu üyeleri Semahat Arsel ve Ömer Koç ile Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç, Pierre Hotel’deki törenle alacaklar.

Gönül’ün çabasına destek

World Monuments Fund ile Koç Ailesi ilk kez biraraya gelmiyor. Fon, 2006’da, merhum Sevgi Gönül’ün gün ışığına çıkarılması için büyük çaba sarfettiği antik Afrodisias kentini koruma altına alınması gereken anıtlar listesine aldı. Gönül, İzmir yakınlarındaki Afrodisias kentini güvence altına alabilmek için Türkiye, ABD ve Fransa’da üyeleri bulunan Afrodisias’ı Sevenler Derneği’nin Türkiye kuruculuğunu yapmış, maddi kaynak ve bilimsel ekipman sağlanması için sayısız organizasyon düzenlemişti.

2008 koruma listesinde Türkiye’den 5 yer var

1965 yılından bu yana yok olma tehlikesi olan tarihi bina ve bölgelerin koruma altına alınması için faaliyet gösteren World Monuments Fund, iki yılda bir en fazla tehdit altında bulunan ilk 100 yeri açıklıyor. 2008 listesinde Göreme Meryem Ana Kilisesi, İstanbul Surları, Ankara Çukur Han, Sivrihisar Kızıl Kilise ve Batman Hasankeyf de yer aldı.

Haberin Devamı