Gazete Vatan Logo

Koç Fest Şebnem Ferah’la coştu

Koç Holding’in düzenlediği gençlik ve spor festivali Koç Spor Fest devam ediyor. Festivalin Adana ayağında rock müziğin güçlü vokali Şebnem Ferah fırtınası esti

Koç Fest Şebnem Ferah’la coştu

Basketboldan cimnastiğe, triatlondan hentbola kadar aklınıza gelebilecek bütün spor branşlarında üniversiteli sporcuların yarıştığı, pek çok alanda etkinlikler düzenlenen bir gençlik festivali “Koç Spor Fest”. Yıl boyunca 57 branşta 26 bin üniversiteli sporcunun mücadele ettiği festivalin Çanakkale’de başlayan maratonu Tekirdağ ve Konya’nın ardından Adana Çukurova Üniversitesi’nde devam ediyor. Bu yıl 12’ncisi düzenlenen festivalin konuğu ise Şebnem Ferah’tı. Konser öncesinde birkaç dakikalığına bir araya geldiğimizde, akşam estireceği fırtınanın sinyallerini almıştık nitekim öyle de oldu. Yeri geldi, kendisine yıllardır eşlik eden gitaristlerine esprileriyle takıldı, konsere gelen gençlerin ateşli tezahüratlarına mizahi bir dille yanıt verdi. Rock müziğin star’ı “Şebo”, her defasında olduğu gibi yine yanıltmadı. Artık kült haline gelen “Yağmurlar” ve “Sil Baştan” isimli şarkılarını söylediği sırada görmeye değer duygusal anlar yaşattı. Ferah ayrıca, kadın-erkek eşitliğine dikkat çekmek için uluslararası imza kampanyası olan “HeForShe” hareketine ilişkin çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

Çocuklar için daha eşit bir dünya mümkün!

Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi’nin dünya çapında Eylül 2014’te başlattığı ve Mart 2015’te Koç Topluluğu’nun Türkiye’deki ana destekçisi olduğu HeForShe hareketiyle ilgili hazırlanan video, sahnede yer alan dev ekrandan yayınlanırken, konseri izlemeye gelenler harekete destek olmak için .org/tr adresine davet edildi. Şebnem Ferah, kendisinin de bir HeForShe imzacısı olduğunu belirtti.