Gazete Vatan Logo

Koç Fest 600 sporcu ile start aldı

Koç Holding’in üniversiteli gençleri spor, müzik ve eğlenceyle buluşturan gençlik festivali Koç Spor Fest Kış Oyunları, Palandöken’de 600 sporcunun katılımıyla tam gaz devam ediyor.

Koç Fest 600 sporcu ile start aldı

Koç Holding’in üniversiteli gençleri spor, müzik ve eğlenceyle buluşturan gençlik festivali Koç Spor Fest, Kış Oyunları Erzurum Palandöken’de start aldı. 13 yıldır devam eden Koç Spor Fest’in üniversite spor oyunlarını ülkemizde önemli bir noktaya taşıdığına dikkat çeken Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl, “Türkiye Koç Spor Fest Üniversite Oyunları’nda bugüne kadar 220 binden fazla sporcunun başarısına tanıklık ettik. Sahalarda ve tribünlerde görmeyi arzu ettiğimiz dayanışma, fair-play gibi pek çok evrensel değeri Koç Spor Fest’te yaşıyor olmak bizleri mutlu ediyor” dedi.

Koç Topluluğu’nun 80’ici yılı olan 2006’da başlatılan Koç Spor Fest, gençleri desteklemeye ve onları spor, teknoloji, müzik, eğlence ve rekabetle buluşturmaya devam ediyor. Yarın sona erecek ve Türkiye’de Kayak ve Snowboard kategorilerinde, üniversiteler arası tek resmi yarış organizasyonu olan Koç Spor Fest Kış Oyunları’na yaklaşık 600 sporcu katılıyor.

Festival 12 milyondan fazla gence ulaştı

Haberin Devamı

13 yıldır devam eden Koç Spor Fest’in, üniversite spor oyunlarını ülkemizde önemli bir noktaya taşıdığını vurgulayan Oya Ünlü Kızıl, “Geride bıraktığımız 12 yılda 35 şehirde 36 üniversiteye gittik. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 105 festivalde sahada 4 milyon, sosyal medyada ise 12 milyondan fazla gence ulaştık. En önemlisi, 220 binden fazla sporcunun başarısına tanıklık ettik. Bu yıl Koç Spor Fest programına ilk defa dâhil ettiğimiz seminer ve panellerde ise Koç Topluluğu’ndan üst düzey yöneticileri ve alanında uzman isimleri, gençlerle bir araya getireceğiz” dedi.
Adana’daki finallerde 10 branştan 5 bin sporcu yarışacak
- Üniversite spor oyunlarında branş sayısı 12 iken, son yıllarda bu sayı 57’ye yükseldi.
- 250 kişiden oluşan saha ekibiyle dev bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Ekipte üniversiteli gençler de festivalde istihdam ediliyor.
- Müzik ve eğlenceyi bir araya getiren Koç Spor Fest kapsamında yıl boyunca devam edecek müsabakalara 26 bine yakın sporcunun katılması beklenirken, bu yıl Adana’da 10 branşta gerçekleştirilecek büyük final müsabakalarında ise 5 bini aşkın sporcu yarışacak.

Haberin Devamı