Gazete Vatan Logo

Koç’a FED’den transfer

Koç Holding’in 54’üncü olağan genel kurulu dün yapılırken oluşan yeni yönetimdeki bir bağımsız üye dikkat çekti. Bağımsız Üye olarak yönetime giren Emily K. Rafferty’nin New York FED Başkanlığı yaptığı öğrenildi.

Koç’a FED’den transfer

Koç Holding’in 54’üncü Olağan Genel Kurulu, Koç Ailesi, Koç Holding üst yönetimi ve hissedarların katılımıyla dün Nakkaştepe’deki Holding merkezinde gerçekleşti. Genel Kurul toplantısında katılımcılar ile 2017 yılı Faaliyet Raporu paylaşılırken, yeni yönetim kurulu da seçildi. Yönetime yeni giren bir isim dikkatlerden kaçmadı. Bağımsız üye olarak Ömer Koç başkanlığındaki yönetime giren Emily K. Rafferty önce FED New York’a yönetim kurulu üyesi olmuş, 2011-2012 yıllarında da FED New York Başkanlığı görevini üstlenmişti.

Emily Kernan Rafferty, ülkenin en büyük ve en kapsamlı sanat müzesi olan Metropolitan Sanat Müzesi’ni çok uzun yıllar yönetti. Rafferty 2008’de New York City’nin resmi turizm ve pazarlama ajansı olan NYC & Company’nin başkanlığını da yürüttü. Koç Ailesi, Met’de 2011’de İslami Eserler bölümüne 10 milyon dolar destek sağlamış ve isimlerinin de galeride yazılı kalması anlaşması yapmıştı. Koç Ailesi ile Emily K. Rafferty’nin tanışmalarının o dönemde gerçekleştiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Rakamlarla Koç

Öte yandan yapılan genel kurulda topluluğun 2017 yılı finansal sonuçları da paylaşıldı. Faaliyet raporundaki bilgilere göre Koç Holding’in 2017 kombine gelirleri yüzde 34 artış ile 217.3 milyar TL oldu. Kombine faaliyet kârı yüzde 33 artış ile 16.187 milyar TL olarak gerçekleşirken konsolide net kâr yüzde 42 yükselerek 4.9 milyar TL’ye ulaştı. Geçen yıl 7.3 milyar TL yatırım yapan grubun son

5 yıllık yatırım tutarı 34 milyar lirayı aştı. Koç son dönemde en yüksek yatırımı otomotive yaparken onu enerji sektörü izledi. Grubun yurt dışı gelirleri de dolar bazında yüzde 14 artarak toplam gelirin yüzde 30’una ulaştı.