Gazete Vatan Logo

Koç: Milli seferberlik ruhuyla bu yıl 700 bin ağaç dikiyoruz

Koç Topluluğu’nun 2006 yılında başlattığı “Ülkem İçin Projesi” kapsamında bu yıl Koç şirketleri, çalışanları, bayileri ve tedarikçilerinin bağışlarıyla 700 bin fidan dikilecek

Çevre ve Orman Bakanlığı ve Koç Holding işbirliğinde başlatılacak “Ülkem İçin Ormanlar Projesi” kapsamında 700 hektar alana 700 bin fidan dikilecek.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Holding Yönetim Kurulu Üyeleri, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nu makamında ziyaret etti.

Eroğlu, ziyaretin ardından düzenlenen basın toplantısında, Kyoto Protokolü’ne taraf olma yolunda başlatılan sürecin hızla ilerlediğini belirtti. Bakan Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ağaçlandırma seferberliğine katılan diğer kurum ve kuruluşların yılın ilk 6 ayında 10 bin 274 hektar alana yaklaşık 8 milyon fidan diktiğini söyledi. Eroğlu, “Şu ana kadar 81 milyon 600 bin fidan dikildi. Bu vesileyle, Koç Holding’in ağaçlandırma konusunda gösterdiği bu tavrın diğer şirketlerce de örnek alınmasını temenni ediyoruz” dedi.

Çocuklarımızın geleceği için

Kampanya ile ilgili bilgi veren Mustafa Koç ise şöyle konuştu. “Çevre ve Orman Bakanlığı ve TEMA’nın değerli işbirliğiyle projeyi farklı bir boyuta taşıdık. Bir milli seferberlik ruhuyla yola çıktık ve yurdumuzun dört bir köşesinde 700 bin fidan dikerek ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için çok önemli bir adım atmak istedik. Koç Topluluğu olarak yalnızca sosyal sorumluluk çalışmalarımızda değil, faaliyette bulunduğumuz her alanda çevresel standartları sürekli geliştiriyoruz. TÜPRAŞ şirketimizin AB normlarında çevre standartlarına ulaşmak için geçtiğimiz yıl yaptığı 30.5 milyon dolarlık harcama, uluslararası ödüllü Ford Otosan Hibrid Araç Projesi ve Arçelik’in çevre dostu bulaşık makinesi bunlardan sadece birkaçı.”
Her otomobil için 10 fidan pazarlığı
Mustafa Koç ile ağaçlandırma konusunda pazarlık yapma arzusunu ifade eden Bakan Eroğlu, Koç’tan üretimi tamamlanan her otomobil için 10 fidan dikmelerini istedi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ise üçüncü yılını dolduran “Ülkem İçin Projesi” ni başlatırken amaçlarının, sayısı neredeyse 100 bini bulan çalışan ve bayilerini gönüllülüğe motive etmek olduğunu söyledi. Holdingin 80. yılı dolayısıyla başlatılan projenin, kısa zamanda Türkiye’nin en yaygın ve geniş katılımlı sosyal sosyal sorumluluk projesi haline geldiğini vurgulayan Koç, “Ne mutlu ki hedefimize ulaştık, 700 bin fidanı doğaya ve yarınlarımıza armağan ediyoruz” dedi.

3.5 milyon YTL’lik çeki Bakan’a verdi
Mustafa Koç, Milli Ağaçlandırma Seferberliği bünyesinde yürütülecek, “Ülkem İçin Ormanlar Projesi” nde kullanılmak üzere 3 milyon 500 bin YTL’lik çeki Bakan Eroğlu’na verdi. Bakan Eroğlu da Mustafa Koç’a saksıda bir fidan hediye etti.

Haberin Devamı