Gazete Vatan Logo

Koç: Elektrikli tekne Dalyan’ı kurtarabilir

TURMEPA (Deniz Temiz) Derneği’nin Kurucusu ve Şeref Başkanı Rahmi Koç, akıntı olmadığı için kirlilik tehlikesini en derinden yaşayan Dalyan’a gitti

Dalyan’a güneş enerjisi ve elektrikle çalışan tekneleri görmek için geldiklerine işaret eden Koç, şunları söyledi: “Doğal güzelliklerin korunması ve temiz tutulması için el birliği ile çalışıyoruz. Güneş enerjisi ve elektrikle çalışan tekneler çok büyük bir gelişme. Aldığım bilgilere göre, bu sistemle çalışan tekneler sessiz, temiz ve tasarruflu. Ümit ediyorum ki, bütün tekne sahiplerinin bütçesine uygun bir motor çıkar. O zaman çevreyi ve doğayı düşünen tekne sahiplerinin almaması için bir neden görmüyorum. Uzun vadede düşünürsek bölgeye çok büyük faydası olacak, bu güzel doğanın korunması için, üzerimize düşeni yapacağız.”

Biyodizel üretilecek

Koç, ayrıca çevre için çok tehlikeli olan atık yağların toplanıp biyodizele çevrilerek ekonomiye kazandırılması için, Dalyan’a biyodizel üretim makinesi kurulması yönünde karar aldıklarını da açıkladı.

RAHMİ KOÇ AKÜLÜ TEKNEYLE KOYLARI GEZDİ

TURMEPA kurucusu Rahmi Koç ve TURMEPA Yönetim Kurulu üyeleri, elektrikle şarj edilebilen akülü tekne ile Dalyan kanalında geziye çıktı.

Haberin Devamı