Gazete Vatan Logo

Kobranın soktuğu Aref'ten açıklama: Hissizlik var

Gösteri sırasında kobranın ısırdığı Aref, Mısır'da tedavi altında. İllüzyonist Aref'e son sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı

Kobranın soktuğu Aref'ten açıklama: Hissizlik var

Posta'da yer alan habere göre; sihirbazlık gösterileriyle tanınan İran asıllı Türk vatandaşı Aref Ghafouri'yi, gösterilerinde kullandığı 'kobra' cinsi yılan ısırmıştı. Sağ kolunun bileğe yakın kısmından ısırılan Aref, sağlığına kavuşması için Mısır'a götürülmüştü. 26 tüp panzehir tedavisi uygulanan Aref son durumuyla ilgili açıklama yaptı.

ELÇİLİK ANBEAN TAKİPTE

Sağlık Bakanlığı'nın girişimleriyle Mısır'a götürülen ve Kahire Üniversitesi'ne bağlı Qasr El Eyni Hospital'da tedavisi süren Aref Ghafouri, son durumunu ve tedavi sürecini posta.com.tr'ye anlattı. Türkiye'nin Mısır Büyükelçiliği'nden görevlendirilen bir kişi de Aref'in sağlık sürecini yakından takip ediyor. Aref'in asistanı da kendisini bir an olsun yalnız bırakmıyor.

"HAYATİ BİR RİSK YOK"

İlk olarak telefonla ulaştığımız Mısır Büyükelçiliği'nde görevli Tarık adlı kişi şunları söyledi: "Aref Bey'in sağlık durumu çok iyiye gidiyor. Tedaviye olumlu cevap verdi. Panzehir tedavisine dün başladık. Hayati bir riski yok. Bugün saat 15.00'te yeniden serum verilecek. Hastanede ne kadar süre kalacağına bu akşam karar verilecek. Aref Bey isteği üzerine Mısır'a geldi. Biz de Dışişleri ve Sağlık Bakanlığı ile elçilik olarak iletişime geçtik. 1 saatte uçakla Mısır'a geldiler. Uçaktan iner inmez yarım saat içinde hastaneye varıldı."

Haberin Devamı

AREF: KOLUMDA VE BACAKLARIMDA HİSSİZLİK VAR

Sonrasında elçilik görevlisi telefonu Aref Ghafouri'ye uzattı. Konuşurken duymakta zorlandığımız Aref Ghafouri bir hayli bitkin olduğu için en merak edilen soruları sormaya çalıştık.

Sorularımızı yanıtlayan Aref Ghafouri "Şu an tedavi yapılıyor. Bazı yerlerde hissetmemezlik var. Daha öncesine göre daha iyi. Sokulan bölgede ve ayaklarımda hissizlik var. Zaman içerisinde 'Aşılabilir' diyorlar. İlk defa böyle bir durum yaşıyorum. İyileştikten sonra gösterilerime devam edeceğim" dedi.