Gazete Vatan Logo

KOBİ’ye 100 milyon TL destek

KOBİ’lere 5 destek vereceklerini müjdeleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “50 milyon liralık desteği 100 milyon liraya çıkartıp, işletme başına 150 bin lira sağlayacağız” dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, KOSGEB desteklerinin yüzde 50 arttırılacağını belirterek KOBİ’ler için 5 müjde verdi. KOSGEB Girişimcilik 2014 Ödül Töreni’nde konuşan Davutoğlu, katıldıkları toplantılara hediyelerle geldiklerini ve bu alışkanlığın yerleştiğini dile getirdi.

İşletme başına 150 bin lira destek verileceğini söyleyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

“KOBİ’lerin ürün bazında uluslararası arenaya açılabilmesi için ilk defa kurumsallaşma ve markalaşma destek programını başlatıyoruz. KOBİ’ler tek tek başarılı olabilir ama kurumsallaşamazlarsa, bir müddet sonra küçük ölçekten büyük ölçeklere yürümesi zorlaşır. Markalaşma da büyük önem verdiğimiz bir husus. Bu çerçevede bu destek programına, bana gelen teklifte küçük bir değişiklik yaptık.

50 milyon bütçeli bu program ile işletme başına 150 bin lira destek vereceğiz. Bu yetmez dedim. 50 milyon lirayı, 100 milyon liraya çıkarma talimatı veriyorum.”

İşbirliği güç birliği programına ekonomik desteğin arttığını belirten Başbakan Davutoğlu, “Buna göre 3 işletmenin bir araya gelerek oluşturacakları teknoloji işbirliklerine 300 bin lira geri ödemesiz, 1 milyon 200 bin lira da geri ödemeli olmak üzere 1.5 milyon lira destek vereceğiz. Ar-Ge inovasyon alanlarındaki KOSGEB destekleri oranında yüzde 50 artış yapacağız. Bunu yaptığımız çalışmalarda, Ar-Ge inovasyon boyutu varsa destekleri artırdık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şehit ve gazi yakınları teşvikten yararlanacak

Girişimcilik destek programından şehit ve gazi yakınlarının da yararlanacağını kaydeden Ahmet Davutoğlu, “Bu uygulamadan bundan sonra birinci dereceden şehit ve gazi yakınları da faydalanacak. Şimdiye kadar kadın ve engellilerimiz için destek limiti yüzde 10’du, bunu yüzde 20’ye çıkaracağız” ifadelerini kullandı.Davutoğlu, 3. KOSGEB girişimcilik ödülü alanlara, “Ödül töreninin finalisti olan 40 girişimcimize hediyemiz var. Tamamen KOSGEB destekli yurt dışı iş gezisi ödülü veriyoruz” dedi.