Gazete Vatan Logo

KOBİ’lere robot desteği

KOSGEB, KOBİ’lere 700 milyon lira sağlayacak. Bu desteğin 200 milyon lirası yapay zeka, nesnelerin interneti ve robot yazılıma verilecek

KOBİ’lere robot desteği

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı 2018 Yılı Teklif Çağrısı’nın, 24 Nisan’da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) internet sitesinde ilan edileceğini belirterek, “Programdan yararlanmak üzere proje sunan KOBİ’ler için KOSGEB tarafından toplam 700 milyon liralık bütçe ayrıldı. 500 milyon lirası imalat, 200 milyon lirası yazılım sektörü KOBİ’lerine verilecek” dedi.

‘KOSGEB KOBİ 2018 Zirvesi’nde konuşan Bakan Özlü, KOSGEB’in yeni yol haritasının ‘bürokrasiden arındırılmış, etkin, verimli, çözüm ortağı bir yapılanma’ anlayışıyla oluşturulduğunu söyledi.

Üst limit 1 milyon TL

Bakan Özlü, KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı 2018 Yılı Teklif Çağrısı’na çıktıklarını belirterek, “İllerimizin imalat sanayisi sektörlerini ayrıntılı biçimde analiz ettik. Her ilin, hangi imalat sektörlerinde rekabet avantajına sahip olduğunu belirledik. Örneğin, İstanbul’da giyim, metal ürünler, makine, kimya, elektronik sektörüne destek vereceğiz. Kayseri’de mobilya, metal ürünler, kauçuk ve plastik gibi sektörlere destek olacağız” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Özlü, şöyle devam etti:

“Yazılım sektöründeki KOBİ’lerimiz için çok özel bir paragraf açıyoruz. Veri madenciliği, bulut bilişim, nesnelerin interneti, yapay zeka, akıllı uygulamalar, bilgi güvenliği, robot ve otomasyon yazılımları, bilgisayar oyunları alanlarından herhangi birinde faaliyet gösteren KOBİ’lerimize 200 milyon lira destek vereceğiz. Destek programının üst limiti 1 milyon lira olarak belirlendi. Projesi kabul edilen KOBİ’ler, 300 bin lira geri ödemesiz, 700 bin lira geri ödemeli olmak üzere, destekten yararlanacak. Destek, projenin gerçekleştirilmesi için gerekli olan personel, makine-teçhizat kalıp, hizmet ve yazılım alımı giderleri için ödenecek. Sunulacak projeler en az 6 ay, en fazla 12 ay süreli olacak. Son başvuru tarihi 22 Haziran olacak.”