Gazete Vatan Logo

Koalisyonun kurulması için pazarlık sürüyor

HaBayit HaYehudi Partisi lideri Bennett'in Dışişleri Bakanlığı talebinden vazgeçip, Eğitim Bakanlığı'na talip olduğu öne sürüldü.

İsrail'deki koalisyon görüşmeleri devam ederken, Dışişleri Bakanlığı'na talip olan HaBayit HaYehudi Partisi (Yahudi Evi) lideri Naftali Bennett'in, bu talebinden vazgeçtiği bildirildi.

Yedioth Ahronoth gazetesinin parti kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde, ilk başta Dışişleri Bakanlığı için yoğun çaba sarf eden Bennett'in bu talebinden vazgeçtiği ve Eğitim Bakanlığı'na talip olduğu belirtildi.

Bennett'in geçen haftaya kadar, ısrarla Eğitim Bakanlığı'nı reddettiği medyaya yansırken, koalisyonu kurmakla görevlendirilen Likud Partisi'nin ise Savunma ve Dışişleri Bakanlıkları'nı başka partilere vermek için Bennett'i buna ikna etmeye çalıştığı ülke kamuoyuna yansıyan bir başka bilgi olarak öne çıkıyor.

Öte yandan, Likud'un Yisrael Beyteni (Evimiz İsrail) Partisi lideri ve Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman ile yürüttüğü koalisyon görüşmelerinde de ilerleme olduğu kaydedildi. İsrail medyasına yansıyan bilgilere göre, Liberman'ın Dışişleri Bakanlığı koltuğunu koruması bekleniyor.

Ayrıca, Birleşik Tora (Tevrat) Yahudiliği ve Şas (Tevrat Muhafızları) Partileri ile de koalisyon görüşmelerinde sona yaklaşıldığı ve önümüzdeki günlerde bir anlaşmaya varılabileceği ifade edildi. Şas Partisi'nin İçişleri Bakanlığı, Refah Bakanlığı ve Din Hizmetleri Bakanlığı'nı almasının muhtemel olduğu kulislerde konuşulan diğer gelişmeler olarak dikkat çekiyor.

Likud Partisi Lideri ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun hükümeti kurmak için 6 Mayıs'a kadar süresi bulunuyor.

Haberin Devamı