Gazete Vatan Logo

Koalisyon heyetlerine takviye!

AK Parti ve CHP’nin beşer kişilik müzakere heyetlerine AK Parti’den Mücahit Arslan, CHP’den Bülent Tezcan da dahil edildi

Koalisyon heyetlerine takviye!

AK Parti ile CHP arasında 63. Hükümet’in kurulması çalışmaları kapsamında oluşturulan müzakere heyetleri ikinci görüşmelerini dün gerçekleştirdi.

Ak Parti ile CHP arasında 63. Hükümet’in kuruluş çalışmaları ekseninde uzlaşılan yöntem doğrultusunda ilki cuma günü yapılan istikşafi müzakere heyeti görüşmelerinin ikincisi dün gerçekleştirildi. Saat 13.10’da Ankara Palas’ta başlayan görüşmelere Ak Parti adına Bakan Çelik’in yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Can, Ak Parti Malatya Milletvekili ve Davutoğlu’nun danışmanı Taha Özhan ile Ak Parti Ankara Milletvekili Mücahit Arslan katıldı. CHP adına ise görüşmelerde koordinatör Koç’un yanı sıra, Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek katıldı. Önceki toplantıda 5’er kişi olarak düzenlenen görüşme heyetleri, dün birer artırıldı. Ak Parti’de Arslan, CHP’de ise Tezcan, heyetin yeni üyeleri oldu.

Haberin Devamı

Koç: Her konu masaya getirildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, AK Parti ile yaptıkları dünkü koalisyon görüşmesine ilişkin, “Ele alınan başlıklar temel özgürlükler, anayasa, yargı sistemi, hukuk düzeni. Bu çerçevede akla gelecek her konu, çok net masaya getirildi” dedi. Ankara Palas Devlet Konukevi’nde yaptıkları koalisyon görüşmesinin ardından, gazetecilere açıklamada bulunan Koç, “Görüşmeler planlandığı gibi devam ediyor. Uzlaşılan, uzlaşılmayan noktalar, tartışmanın derinleştiği hususlar oldu. Türkiye’nin bugün ihtiyacı olan noktaları da düşünerek, görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Perşembe günü başka konu başlıklarıyla bu süreç devam edecek ve büyük ihtimalle Pazartesi günü bütün başlıklar ele alınmış olacak” dedi. Koç, üç toplantıdan sonra çalışmaların sonuçlarının, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na rapor şeklinde sunulacağını dile getirdi.