Gazete Vatan Logo

KKTC’de Ercan Havalimanı’nda uçuşlar durduruldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ercan Havalimanı'nda, kulede çalışanların ‘ek mesai’ istemesi üzerine saat 19.00’dan itibaren uçuşlar durdu.

KKTC’de Ercan Havalimanı’nda uçuşlar durduruldu

KKTC’de ekonomik kriz nedeniyle ek mesai ödemelerinde kesintiler yapılırken, Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar üzerine Ercan’da kulede çalışan hava kontrolörleri iş bırakma eylemi başlattı. Eylem nedeniyle saat 19.00’dan itibaren KKTC'ye inişler ve kalkışlar durduruldu.

KKTC Bakanlar Kurulu’nun sorunu çözmeye çalıştığı, sorun çözülmez ise Türkiye’den hava trafik kontrolörü getirilmesi yönünde karar alınacağı ifade edildi.

Öte yandan, Ada’da sadece ‘acil ve askeri uçuşlara’ hizmet verilebiliyor.

SENDİKA İLE HÜKÜMET YETKİLİLERİ BİR ARAYA GELDİ

KKTCde uçuşlar durdurulunca, Hava Trafik Kontrolörleri Başbakanlıkta toplantıya çağrıldı. Sendika yetkilileri, Başbakanlıkta hükümet yetkilileri ile bir araya geldi.

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız yaptığı açıklamada: "Eğer ki hükümet kanun hükmündeki kararnameyi geri çekmek için bir adım atarsa, bunu değerlendireceğiz. Görüşmeler ve diyalog devam edecek" dedi.

THY'DEN SEFER İPTALİ

Türk Hava Yolları (THY), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan Ercan Uluslararası Havalimanı'ndaki trafik görevlilerinin grevi nedeniyle ile bazı tarifeli seferleri iptal etti.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, söz konusu havalimanı, grev nedeniyle bugün saat 22.00 ile yarın saat 08.00 arasında iniş-kalkış trafiğine kapatılacak.

Bu nedenle yarın Atatürk Havalimanı'ndan Ercan'a yapılması planlanan iki tarifeli seferin yanı sıra Sabiha Gökçen Havalimanı ile Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan Ercan'a icra edilecek tarifeli uçuşlar iptal edildi.

Tk 964-965 ist-ecn-ist

Tk 970-971 ist-ecn-ist

Tk 7624-25 sabiha-ecn-sabiha

Tk 7606-07 ankara-ecn-ankara

"EVDE ÇOCUKLARIMIZ BEKLİYOR"

Kıbrıs'a gitmek için Atatürk Havalimanı'na gelen yolcular ise iptal olan seferler nedeniyle İstanbul'da kaldılar.Yolcuların biletleri yarınki seferlerle değiştirilirken, geceyi geçirmeleri için otele yerleştirildi. Grev nedeniyle İstanbul'da kaldıklarını ve çocuklarının evde beklediklerini belirten Fahri Tümkan,"Herkesin işi gücü var. Yarın işe gidecekler. Özel sektörde çalışıyorlar. Planlamamızı biz ona göre yaptık. Bu planlarımızı ne yapacağız. Özel sektörde çalışanlar işlerine gitmeye mecburdur. Gitmeme gibi bir lüksleri yok. Grevden haberimiz vardı. Saat 20.00 gibi mesaj geldi. Ama biz o saatte zaten buradaydık. Biz 16 kişilik bir ekibiz Benim işim yok ama arkadaşlarım özel sektörde çalışıyorlar. Çocuklarımız evde bekliyorlar. Ailelerimizi bıraktık geldik. Kısacası burada kaldık." dedi. Kıbrıs'a tatil için gittiği belirten bir diğer yolcu Osman Akdemir ise," Kıbrıs'a tatil için gidecektik. Havalimanına inmemize 10 dakika kala grev olduğu için havada yaklaşık yarım saat tur attıktan sonra yönümüzü İstanbul'a çevirdik. Geldik buraya mağduriyet yaşıyoruz." dedi.

Haberin Devamı