Gazete Vatan Logo

KKTC'de eğitim uçağı düştü: Ölüler var

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Gazimağusa ilçesinde bulunan Geçitkale Havaalanı'nda bir eğitim uçağının düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

KKTC'de eğitim uçağı düştü: Ölüler var

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Geçitkale Havaalanı'nda Hava Sporları Federasyonu'na ait bir eğitim uçağı düştü. Henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı Geçitkale Havalanı pist yakınlarına düşen eğitim uçağında bulunan iki kişi öldü. Polisin olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün saat 12.50 sıralarında, Geçitkale Havaalanında, Hava Sporlarına Federasyonu’na ait bir eğitim uçağı, eğitim uçuşu yaptığı sırada henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı Geçitkale Havalanı pist yakınlarında düşmüştür. Kaza sonucu eğitim uçağı içerisinde bulunan iki kişi yaşamını yitirmiştir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kazada hayatını kaybedenlerin KKTC Hava Sporları Federasyonu’nda çalışan deneyimli pilot Serkan Özcezarlı ve Hakan Çetinkaya olduğu açıklandı.

Gazimağusa ilçesinde bulunan Geçitkale Havaalanı yakınında düşen eğitim uçağı ile ilgili açıklama yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar, "Geçitkale Havaalanı üzerinde bir eğitim uçağının düşmesi sonucu iki kardeşimizi kaybettiğimizi üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Ölenlere Allah’tan rahmet, sevenlerine, ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyorum" dedi

Haberin Devamı