Gazete Vatan Logo

Son dakika... KKTC açıklarında tekne battı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) açıklarında bir mülteci teknesinin battığı bildirildi. teknede yaklaşık 160 mültecinin olduğu söylendi. KKTC açıklarında batan tekneden kurtarılan 102 göçmen ve ulaşılan 19 göçmenin cenazesi Mersin'in Silifke ilçesine getirildi.

Son dakika... KKTC açıklarında tekne battı!

KKTC açıklarında mültecileri taşıyan teknenin batması sonucu 19 kişinin öldüğü, 103 kişinin kurtarıldığı, 25 kişinin de kaybolduğu bildirildi.

KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığından alınan bilgiye göre, yaklaşık 150 mülteciyi taşıyan bir tekne, Yeni Erenköy Sahili açıklarında battı. Olaya, Sahil Güvenlik Kurtarma ekipleri müdahale etti. Teknenin batması sonucu 19 kişi öldü, 103 kişi kurtarıldı.

Yetkililer, kayıp olduğu tahmin edilen 25 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

KKTC Sahil Güvenlik ekiplerinin bölgede yürüttüğü arama kurtarma çalışmalarına, Türkiye'nin arama kurtarma bölgesinde bulunması nedeniyle Türk yetkililer de katıldı.

Batan tekneden kurtarılan mülteciler Türkiye'ye gönderildi.

TSK AÇIKLAMA YAPTI:

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yaptığı açıklamada, "Kıbrıs açıklarında batan mülteci teknesiyle ilgili kurtarma çalışmalarına Akdeniz Kalkanı Harekâtında görevli TCG BARBAROS fırkateyni ve fırkateynde yer alan bir helikopter tarafından da destek veriliyor." dedi.

KKTC açıklarında batan tekneden kurtarılan 102 göçmen ve ulaşılan 19 göçmenin cenazesi Mersin'in Silifke ilçesine getirildi.

Haberin Devamı