Gazete Vatan Logo

Kızlarını uyuşturucudan kurtarmak için çırpınıyorlar

Kızlarını uyuşturucudan kurtarmak için çırpınıyorlar

BURSA’nın Kestel İlçesi’nde yaşayan Ayşe ve Mehmet Akpınar çifti, uyuşturucu batağına saplandığı için sürekli evden kaçan kızları 18 yaşındaki Pınar Akpınar’ı kurtarmak için çırpınıyor. Kızının artık sentetik uyuşturucunun en tehlikelisi olan metamfetamin de kullandığını belirten Mehmet Akpınar, "Pınar 14 yaşında evden kaçmaya başladı. 15 yaşında hamile kaldı, 16 yaşında anne oldu. Şu anda istediği zaman eve gelen kızımı kontrol edemiyoruz. Söz geçiremiyoruz. Annesine, metamfetamin de kullandığını söylemiş. Pınar’ı ne olur bu bataklıktan kurtarın" dedi.

Kestel’de oturan Ayşe ve Mehmet Akpınar çifti, 4 yıldır uyuşturucu kullanan 18 yaşındaki kızı Pınar’ın, bu bataklıktan kurtarılması için yetkililerden yardım istiyor.

14’ÜNDE UYUŞTURUCU, 15’İNDE HAMİLE

Kızının, lisede okuduğu yıllarda tanıştığı arkadaşları tarafından uyuşturucuya alıştırıldığını belirten 8 çocuk babası Mehmet Akpınar şunları söyledi:

"Lise eğitim görürken Pınar’da bazı değişiklikler vardı. Okula gitmiyordu, eve geç geliyordu. Konuştuğumuzda, ’Sorun yok’ diyordu. Bildiğini yapıyordu. Daha sonraki süreçte uyuşturucu alan, eve gelmeyen Pınar’ı aramak için Bursa kazan, biz kepçe oluyorduk. Çocuğumuz 15 yaşında hamile kaldı. Daha çocuktu. 16 yaşında Zübeyde Hanım Doğumevi’nde erkek bebek dünyaya getirdi. Bebeği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü alıp daha sonra evlatlık olarak verdi. Kızım şimdi uyuşturucu batağının tam içersine düştü. Geçenlerde annesine, sentetik uyuşturucuların en tehlikelisi olan metamfetamin kullandığını söylemiş."

Haberin Devamı

TEDAVİSİNİ YAPTIRAMADIK

Artık kontrol edemedikleri, söz geçiremedikleri kızlarının istediği zaman eve geldiğini, istemediğinde günlerce ve haftalarca uğramadığını belirten anne Ayşe Akpınar ise şöyle dedi:

"Pınar bana metamfetamin kullandığını söyledi. Bunun ne kadar tehlikeli bir uyuşturucu olduğunu, adını kızımdan duyunca öğrendim. Onun tedavisi için çok uğraştık: Bir kaç kez doktora götürdük. Verilen ilaçları kullanmadı. Yavrumuz gözümüzün önünde eriyip gidiyor. Onun uyuşturucu komasına girerek ölmesinden çok korkuyorum. Ne olur yavrumu kurtarın."

Haberin Devamı