Gazete Vatan Logo

Kızlarına tecavüz etmeyi reddeden babaya tecavüz ettiler

Afrika ülkesi Kenya'da 2007 yılındaki seçim döneminde yayılan şiddet dalgasında yaşanan korkunç olaylar açığa çıktı. En az 900 kız ve kadının, erkeklerle birlikte hedef alındığı olaylarla da tam bin 133 kişi hayatını kaybetti.

Kızlarına tecavüz etmeyi reddeden babaya tecavüz ettiler

Yaşanan olaylardan birinde yaşlı bir babaya saldıran sapıklar, adama kızlarına tecavüz etmesini emretti. Sapıkların istediğini reddeden 82 yaşındaki Joseph N, kızlarının 50 kişilik çete tarafından tecavüze uğramasını izledi. Sapıklara katılmayan adama da tecavüz edildi.


2 Ocak 2008'de yaşanan olay ile ilgili konuşan Joseph, "Bana bir ders vereceklerini söylediler. Kızlarımı dövüp tecavüz ettiler, çok kalabalıklardı. Bana çocuklarıma tecavüz etmemi söylediler, reddettim. Metal bir çubukla bana vurdular, dişlerim kırıldı. Kalan dişlerimi tek tek çektiler, çenemi kırdılar. Bana onları reddersem, beni eşleri yapacaklarını söylediler. 6 kişi beni bir kenara çekti, soyunmamı söylediler, reddettim. Beni dövdüler, kafatasım çatladı. Bana çok kötü bir şey yaptılar. Beni eşleri yaptılar, beni homoseksüel yaptılar." sözleriyle yaşanan dehşet olaylarını anlattı.

Tecavüze uğrayan kızlardan biri, HIV hastalığına yakalandı ve Haziran 2014'de AIDS nedeniyle hayatını kaybetti.

Joseph'in öteki kızı ise zehirli bir ok ile vuruldu, bacağı kesilmesine rağmen iyileşmedi ve Mayıs 2015'te öldü.

Kronik sağlık sorunları ile yaşanan olaydan bu yana mücadele eden Joseph N ise, şimdi torunlarına bakıyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün yayınladığı raporda, cinsel saldırıya uğrayan 163 kadın ve 9 erkeğin tamamı birden fazla kişinin tecavüzüne uğradıklarını söyledi.

2007 yılında yaşanan olaylarda hamile kalan pek çok kadın halen ailelerinden dışlanmış durumda ve 7 yaşındaki çocuklarıyla birlikte hayatta kalmaya çalışıyor.

Haberin Devamı