Gazete Vatan Logo

"Kızlarımızı kaçırdılar"

Mehmetçik ve ÖSO tarafından PKK teröründen kurtarılan Arap aileler, örgütün kızlarını zorla silah altına aldığını belirtti.

"Kızlarımızı kaçırdılar"

TSK ve ÖSO birlikleri, terör örgütlerinden ele geçirdikleri köylerde sivillerin güvenliğini sağlıyor. Afrin’in Cinderesi beldesine bağlı Deyr Ballut köyünde PKK zulmüne maruz kalan köylüler yaşadıklarını anlattı. Köy sakinlerinden Halime el Mansur, “Her aileden bir kişi onlara (PKK) katılmak zorunda, erkek yoksa yerine ailenin bir kızı katılmak zorunda. Biz kızlarımızı vermek istemiyoruz, onlar zorluyor” dedi. PKK’nın insanları zorla örgüte aldığını, bunun bölge halkını zor durumda bıraktığını söyleyen Mansur, ÖSO’nun köye girmesinin ardından rahatladıklarını ifade etti.Bir diğer köylü Muhammed Alluş da PKK’nın kendilerine hiçbir şekilde değer vermediğini, örgüte katılmaları için baskı yaptığını anlattı. Deyr Ballutlu 65 yaşındaki Fatıma Halebi de “Operasyon başladığında çok şiddetliydi. İlk başta çok korktuk. Eve saklandık. ÖSO geldiğinde çocuklarımız ‘Biz siviliz’ diye seslendi. Açık söylemek gerekirse o anda ayaklarım titredi ama ÖSO bize çok iyi davrandı” dedi.

ONLARINKİ ZORBALIK

Arap oldukları için örgüt tarafından dışlandıklarını aktaran Halebi, “Bizleri saflarına katmak için sürekli baskı yaptılar. Şimdiki durumumuz eskiye göre çok daha güzel. Allah bu iyi durumumuzu sağlayanlardan razı olsun” diyerek şunları söyledi: “Her türlü zorbalıkla karşılaştık. Onlara zorunlu olarak hizmet edeceksin, burada yaşadığınız için onlara vergi vermek zorundasın. Her aileden bir birey onlara katılmak zorunda, erkek varsa erkek, yoksa kız katılmak zorunda. Biz kızlarımızı vermek istemiyoruz. ÖSO bize çok iyi davrandı. Allah onlardan razı olsun, bizi korkutmadılar, çok iyilerdi. Sadece operasyon esnasında korkmuştuk.” (Yeni Şafak)

Haberin Devamı