Gazete Vatan Logo

Kızlar macera peşinde

Yer Ege'de en büyük fıstık çamı rezervinin bulunduğu Bodrum-Labranda. Çetin doğa koşullarına karşı 16 yarışmacı ilk üçe girmek için büyük mücadele veriyor

Dağda 20 kilometre koşuyorlar, daha sonra yine dağ yollarında bisiklete biniyorlar. Bisikletten inip kano ile gölü geçiyorlar. Gün ağarana kadar bir dağdan öbürüne koşuyorlar. Uyku tulumlarında uyuyorlar. Geceyarısı uyandırılıp sal yapıyor, ağırlığı 2 tonu bulan Land Rover'ı gölde yüzdürüyorlar. Bütün bu mücadele ise Land Rover G4 Challenge'de Türkiye'yi temsil edecek en iyiyi seçmek için yapılıyor.

Borusan Otomotiv Land Rover Marka Yöneticisi Ayhan Ölçer, Türkiye elemelerine 1248 kişinin başvuruda bulunduğunu söylüyor: "Sanki işe alıyormuş gibi yarışmacı seçtik, çok titiz davrandık. Seçtiğimiz 3 kişi, 10 Ocak'ta ingiltere'ye gidecek. Final ise 23 Nisan - 20 Mayıs'ta."

İlk kadın yarışmacı

İşte Türkiye'yi temsil edecek bu ekipte bir kadın var. Burcu Aslanağı 29 yaşında, insan kaynaklan şirketinde 'beyin avcısı' olarak çalışıyor. Burcu yarışmalara katılmasını ise şöyle anlatıyor: 'Annem 'içi cız' ederek beni yolladı. Parkurlarda beni en fazla zorlayan dizim oldu."