Gazete Vatan Logo

Kızını 5 ay kullandım bedelini ödüyorum

"Beş aylık zevkin bedeli olan 750 YTL'yi ödüyorum" ağır tahrik sayıldı. Enver İrtem 30 yıla mahkum oldu

İZMİR'in Çınarlı Semti'nde, kürtaj sonrası kızı Fatma Bozyel'i hastanede bırakıp ayrılan damadı Şükrü Bozyel ve dünürü Mehmet Bozyel'i pompalı tüfekle öldürüp, damadın kızkardeşi Dilek Yalçın'ı da yaralayan Enver İrtem, 3 kez müebbet müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi Fatma Bozyel (21), ailesinin karşı çıkmasına rağmen kaçarak, Kütahya'da beyaz eşya mağazası bulunan Şükrü Bozyel'le (25) evlendi. Genç çift arasında kısa süre sonra başlayan şiddetli kavgalar ikiliyi ayrılma noktasına getirdi. Kayınvalidesi tarafından dövülen Fatma Bozyel, hastaneye kaldırılıp 5 gün tedavi gördü. Burada yapılan kontrolde genç kızın hamile olduğu ortaya çıktı. Fatma Bozyel eşini terk edip, babasının oturduğu Ödemiş İlçesi'ne geldi. Ailelerin kararının ardından Fatma Bozyel, 30 Mart 2007'de eşi Şükrü Bozyel, kayınpederi Mehmet Bozyel (54), eşinin ablası Dilek Yalçın (31), babası Enver İrtem (57) ve yakınlarıyla İzmir'in Çınarlı semtindeki Özel Çınarlı Hastanesi'ne gelerek kürtaj oldu. Kürtaj operasyonunun ardından damat Şükrü Bozyel ve yakınları hastaneden çıktı. Yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından, dışarıya çıkıp otoparktaki araçlarına yönelen damat ve dünürünün peşinden giden emekli tekel işçisi Enver İrtem, yaptıklarının kendisine ve kızına büyük saygısızlık olduğunu söyledi. Otoparkta yaşanan ikinci tartışmada İrtem, otomobilindeki av tüfeğini çıkartarak damat Şükrü Bozyel'i ve dünürü Mehmet Bozyel'i öldürdü, Dilek Yalçın'ı da yaraladı. Olayın ardından Ödemiş'e gidip polise teslim olan Enver İrtem tutuklandı.

"KIZINI 5 AY KULLANDIM, BEDELİNİ ÖDEDİM"

Enver İrtem hakkında İzmir 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde, üç kez ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bugün görülen üçüncü duruşmaya tutuklu sanık ile tarafların avukatları katıldı. Enver İrtem, ifadesinde damadının ve ailesinin kızına baskıyla kürtaj yaptırdığını öne sürerek şunları anlattı:

"Kızım, olaydan yaklaşık 7 ay önce bizim karşı çıkmasına rağmen kaçarak Şükrü Bozyel'le evlendi. Kısa süre sonra aralarında şiddetli kavgalar başladı. Kızımı kayınvalidesi dövmüş. Hastanede hamile olduğunu öğrenince, kocası kürtaj olması konusunda kızıma baskı yaptı. Kızım yanımıza gelip sığındı. Olay günü zorla kürtaj yaptırdıkları için damadım ve ailesine çıkışıp, `Mübarek kandil günü kürtaj olmaz. Yapmayın' dedim. Kürtajın ardından evlerimize gitmek için aşağıya indik. Damadıma `Hani birbirinizi deliler gibi seviyordunuz ne oldu beş ayda sevginiz bitti' dedim. Kendisi bana `Beş aylık zevkin bedeli olan 750 YTL'yi ödüyorum. Mutlu ve huzurluyum. Pazartesi boşanma davası açacağım. Kızını da al git' diye cevap verdi. Kendisine `Kızını beş ay kullanma karşılığında parasını ödedim' mi demek istiyorsun diye sordum. Bana `Evet' diye karşılık verdi. Bu lafları beni şoke etti. Kan beynime sıçradı. Otomobilin bagajından tüfeği alıp ateş etmeye başladım. Ablası yerde yaralı yatıyordu. Onu da öldürmek için ateş etmek istedim. Fakat fişek bittiği için öldüremedim. Tüfeğin kundağıyla vurmaya devam ettim. Tüfek parçalandı. Hangi baba olsa bunu yapardı. Böyle olmasını ben de istemezdim. Şimdi pişmanım, ama iş işten geçti."

TAHRİK NEDENİYLE CEZADA İNDİRİM

Savcı delillerin toplandığını, dosyada eksiklik kalmadığını belirterek, sanık Enver İrtem hakkında, `İki insanı kasten öldürmek. Bir insanı kasten öldürmeye teşebbüs etmek' suçlarından üç kez ömür boyu hapis cezası istedi. Mahkeme heyeti sanığı önce üç kez müebbet hapis cezasına mahkum etti. Ardından duruşmalardaki iyi hali ve suçu tahrik altında işlediği gerekçesiyle cezaşı toplam 30 yıl hapse indirdi.

Enver İrtem mahkeme heyetine teşekkür ederken, avukatı kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı