Gazete Vatan Logo

Kızımın katilini bulun

Bir barda çıkan silahlı kavgada kurşunlardan birinin isabet ettiği Sinem Alptuğ’un annesi “Kapıdan güle oynaya uğurladığım kızımın ölüm haberi geldi. Katilin bir an önce bulunmasını istiyorum” diyerek gözyaşları döktü

Kızımın katilini bulun

İzmir’de geçen hafta sonu bir barda çıkan silahlı kavgada yaşamını yitiren 4 kişiden 37 yaşındaki Sinem Alptuğ’un ailesi, kızlarını kaybetmenin hüznünü, aynı mekanda bulunan diğer kızları ve yeğenlerinin de olaydan sağ kurtulmasının mutluluğunu yaşıyor. Kızının resimlerine bakarak kendisini avutmaya çalışan baba Ali Bahadır Alptuğ (62), 20 yıl önce üniversite eğitim için ailesinin yanından ayrılıp Ankara’ya giden kızlarının daha sonra evlendiğini ve İstanbul’a yerleştiğini anlattı. İstanbul’da çalışan kızının eşinden ayrıldıktan sonra aile dayanamayarak nisan ayında İzmir’e döndüğünü ifade eden Alptuğ, şunları söyledi:

‘Şükrediyorum’

“Manisa Organize Sanayi Bölgesinde bir firmada işe başlamıştı. Olayın yaşandığı akşam evde birlikte yemek yedik. Ardından o mekana gittiler. Sadece Sinem’im değil diğer kızım Didem ve İstanbul’dan gelen yeğenim de oradaydı. Acı olayın ardından bizim için saatler durdu. Artık kızgınlığım bitti şükretmeye başladım. Yeğenimin ve öteki evladımın ölmediğine onlara da birer kurşun gelmediğime seviniyorum. Allah’a şükrediyorum, öteki evladımı bana bağışladı. Onun 10 yaşında bir çocuğu var. O bir anne, buna şükrediyorum. Evladımızı kaybettik ama diğer evladıma bir şey olmadı, yeğenimize bir kurşun gelmediğine şükrediyorum.”

Haberin Devamı

İzmir Karşıyaka’da barda istek şarkı nedeniyle çıkan tartışmada silahla vurulan 4 kişiden Halil Kaya, olay yerinde hayatını kaybetmiş, yaralanan bar sahibi Günay Kılıç ile Sinem Alptuğ ve polis memuru Mustafa İnal (33) hastanede yaşamını yitirmişti.

İçimiz yanıyor

Sinem Alptuğ’un acılı annesi Ece Alptuğ (58) da içinin hâlâ yandığını belirterek, gözyaşı döktü. Acılı anne kızıyla olan son diyaloğunu şöyle anlattı: “Kapıdan güle oynaya uğurladım ben onu. Çıkarken konuştum kızımla, ‘Çok güzelsin bugün’ dedim, o da bana ‘Anne her zamanki halim’ dedi. Gülüştük, şakalaştık, nazarım mı değdi artık bilmiyorum. ‘İyi eğlenceler’ dedim gidiş o gidiş, yavrumu bir daha göremedim.”