Gazete Vatan Logo

Kızım seni çiçek satıp okuttum, nereye!

Samsun’da sekreterinin eski eşinin bıçaklı saldırısında yaşamını yitiren doğum uzmanı 49 yaşındaki Op.Dr. Aynur Dağdemir için hastanesinin önünde tören düzenlendi. Doğumunu yaptırdığı çocukların da katıldığı törende annesini bu feryadı yürekleri dağladı.

Kızım seni çiçek satıp okuttum, nereye!

Samsun’un İlkadım ilçesindeki özel bir hastanenin Çiftlik Şubesi’nde önceki gün meydana gelen olayda ayakkabı tamircisi 38 yaşındaki Yusuf Demirbaş, önce kardeşiyle kavga ettiğini öğrendiği Ş.S.’yi yolda görünce tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Yusuf Demirbaş, üzerindeki ekmek bıçağı ile Ş.S.’yi sırtından bıçakladı. Yaklaşık yarım saat sonra da aynı bölgede bulunan özel hastaneye giderek şiddetli geçimsizlik nedeniyle 1 yıl önce boşandığı 8 yaşında bir kız çocuğu annesi 32 yaşındaki Şeyda A.’nın yanına gitti.

Öfkeli kocayla eşinin arasında kalınca

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Aynur Dağdemir’in yanında sekreter olarak çalışan Şeyda A. ile doktorun yanında tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine bıçağı çıkaran Yusuf Demirbaş, dehşet saçtı. Bıçağı gören eski eş Şeyda A. kendini muayene odasına kilitledi. Bu sırada Dr. Aynur Dağdemir araya girerek şüpheliyi engellemek istedi. Boşanma aşamasında Şeyda A. lehine tanıklık yapmasına da öfkelendiği Dr. Aynur Dağdemir’e saldıran Yusuf Demirbaş, bıçağı 3 kez sapladı. Kalbine gelen bıçak darbesi ile ağır yaralanan Dr. Dağdemir yere düştü.

Haberin Devamı

Bağrışmalar üzerine gelen hastane çalışanları, kapıyı açtıklarında korkunç manzara ile karşılaştı. Bu sırada Yusuf Demirbaş, 5’inci katta bulunan doktor odasının penceresinden atlayarak beton zemine çakıldı. Hemen ameliyata alınan Dr. Dağdemir, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ağır yaralanan saldırgan Yusuf Demirbaş ise ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken yolda öldü.

Yusuf Demirbaş’ın geçen yıl, eski eşini tehdit ettiği gerekçesiyle mahkeme tarafından 6 ay eve yaklaşmama cezası aldığı belirtildi. 8 yaşındaki çocuklarının velayetinin ise anne Şeyda A.’da olduğu ifade edildi.

İkiz çocuk annesiydi

DR. Aynur Dağdemir ‘in cenaze törenine sağlık personeli, mesai arkadaşları, meslektaşları, hastaları, hastane personeli ve vatandaşların da yer aldığı büyük bir kalabalık katıldı. 20 yaşında ikiz kız çocuğu annesi olan Dr. Aynur Dağdemir’in Türk Bayrağı’na sarılı tabutunu görenler gözyaşlarını tutamadı. Eşi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Tıp Fakültesi öğrencisi olan Başak, Hukuk Fakültesi öğrencisi olan kızı Tuğçe (sağdaki fotoğraf) ve annesi Aysel Gölpınar cenaze güçlükle ayakta durabildi. Anne Gölpınar, “Kızım ben seni çiçek satarak büyütüp okuttum. Nereye gidiyorsun” diye ağıt yaktı. Hastane Pazartesi gününe kadar sağlık hizmeti vermeyecek.

Haberin Devamı