Gazete Vatan Logo

Kızıltepe’de mikro krediden 700 kişi faydalandı

Mardin’in Kızıltepe İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ahmet Odabaş, ilçede mikro krediden 700 kişinin faydalandığını belirterek, bunlara 7 milyona yakın para aktarıldığını kaydetti.

Kızıltepe’de mikro krediden 700 kişi faydalandı

Kızıltepe ilçesinde Sterk Karahan adlı kadının mikro krediyle açtığı lokantanın açılışı yapıldı. Merkez Aşiti Mahallesi’ndeki işletmenin açılışına Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ahmet Odabaş ile vatandaşlar katıldı. Odabaş, “Mikro girişimcilik kapsamında ilçemizde faaliyet gösteren Sterk hanımın yerini açtık. Sterk hanım yaklaşık 7 senedir mikro krediden faydalanıyor. İşletmesini bundan önce hep evde yapıyordu. Bugün bunu dükkana çevirdi ve geldik açılışını yaptık. Yemeklerin hepsi ev yemekleri kadar lezzetli. Kızıltepelileri Sterk hanımın dükkanına davet ediyoruz” dedi.

Kadınların girişimciliği noktasında ellerinden gelen ne varsa yapmaya çalıştıklarını anlatan Odabaş, “Mikro kredi kapsamında şimdiye kadar ilçemizde 2007 yılından bu yana 700’e yakın girişimci faydalandı ve 7 trilyona yakında para aktardı. Bunların çok büyük bir kısmı başarılıydı. Sterk hanımda bunlardan birisi ben kendisini tebrik ediyorum. Özellikle kadınlarımıza bu girişimcilik noktasında bizlere başvurmalarını bizlerden yardım istemelerini rica ediyoruz onlardan onların yanında olduğumuzu bilsinler” dedi.

Haberin Devamı