Gazete Vatan Logo

Kızılay'da diplomasız doktor şoku

Çalışacak doktor bulamıyorlarmış..!

BOLU'da, Kızılay'ın kan alma otobüsünde, Düzce'de ise Batı Karadeniz Kızılay Bölge Kan Merkezi'nde mecburi hizmetlerini yapmamaları nedeniyle diplomaları olmayan 2 kişinin doktorluk yaptıkları ortaya çıktı. Kızılay Bolu Şubesi Başkanı Yılmaz Özarslan pratisyen doktorların mecburi görev yerlerine gitmemeleri nedeniyle diplomalarını alamadıklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı, 2008 yılındaki doktor atamalarında 24 yaşındaki Hansa Yaşar'ı Van'ın Özalp İlçesi Merkez Sağlık Ocağı'na, 26 yaşındaki Hamdi Karaboğa'yı da Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde bulunan 1 nolu sağlık ocağına tayin etti. Hansa Yaşar ve Hamdi Karaboğa, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği ilk görev yerlerine gitmedi. Sağlık Bakanlığı, mecburi hizmetlerini yapmayan doktorların, aralarında Kızılay ve özel sağlık kuruluşlarının da bulunduğu hiç bir kurumda doktor olarak görev yapamayacaklarını şartını getirirken, 5371 sayılı Mecburi Hizmete İlişkin Kanunda ise "Devlet hizmeti yükümlüğü kapsamındaki personel, bu görevlerini tamamlamadan mesleklerini icra edemezler" maddesinin yer almasına rağmen, diplomalarını alamayan Hansa Yaşar, Bolu'da Kızılay'ın kan alma otobüsünde, Hamdi Karaboğa ise Düzce'de bulunan Batı Karadeniz Bölge Kan Merkezi'nde geçen yıl Ağustos ayında göreve başladı.

ÇALIŞACAK DOKTOR BULAMIYORLARMIŞ

Hansa Yaşar ve Hamdi Karaboğa'nın, mecburi hizmet görevine gitmeyerek Kızılay'da doktor olarak göreve başladıklarını doğrulayan Kızılay Bolu Şubesi Başkanı Yılmaz Özarslan, "Hansa Yaşar Kızılay'ın kan alma otobüsünde, Hamdi Karaboğa da Düzce'de görev yapıyor. Kızılay'da görev yapacak doktor bulmakta zorluk çekiyoruz. İki çalışanımız da bu nedenle istihdam edildi" dedi.

Düzce Batı Karadeniz Kızılay Bölge Kan Merkezi Müdürü Doktor Hasan Ergen ise, iki doktorun diplomasız olarak çalıştığını kabul ederek, "İki doktoru işe aldığımızda böyle bir kanundan haberimiz yoktu. Daha sonra Kızılay Genel Merkezi tarafından bize böyle bir kanun olduğu gönderildi. Bundan sonra yapılan müracaatları kabul etmedik. İki doktorun diplomasız olarak çalıştığı doğrudur" diye konuştu.

Haberin Devamı