Gazete Vatan Logo

Kız kardeşinin kimliğiyle ölüme gitti

İzmir’de trafik kazasında ölen travesti Deniz’in üzerinden ondan önce ölen kız kardeşinin kimliği çıktı. Deniz takma adlı Koray’ın ameliyat olmak için bir müzikholde çalıştığı ortaya çıktı

Kız kardeşinin kimliğiyle ölüme gitti

İZMİR’in Kınık İlçesi’nde biri ağır iki kişinin yaralandığı trafik kazasında yaşamını yitiren travesti İsmail Koray Erkan’ın modacı olduğu, cinsel kimliğini değiştirmek istemesi üzerine yalnız kaldığı, bu nedenle, Bergama’daki bir müzikholde çalışmaya başladığı ortaya çıktı. Geçen Pazartesi Bergama-Soma yolunda gerçekleşen kazada Bergama’nın Ayaskent Mahallesi’nde bulunan müzikholde eğlenen Serdar Çınar (27) ve Mustafa Hızlı (27), mekanda garson olarak çalışan iki kişiyi eve bırakmak için yola çıkmıştı.

Ameliyat olacaktı...

Soma’da oturan kadın garsonu eve bırakan iki arkadaş, ardından Hızlı’nın yönetimindeki 35 VYF 72 plakalı otomobille Bergama’ya yol alırken kaza yaptı. Çınar ve Hızlı kazada yaralanırken, üzerinden 2002’de ölen kızkardeşinin kimliği çıkan ve travesti olduğu anlaşılan ‘Deniz’ takma adlı İsmail Koray Erkan öldü. Erkan’ın cenazesi, dün yakınlarınca teslim alınarak İstanbul’a götürüldü. Deniz’in ölümünün eskiden modacı olduğu ameliyat olmak için bir müzikholde çalışıp para biriktirdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Hep yarım kaldın canım kardeşim...

cinsel kimliğini değiştirmek istemesi üzerine yalnız kaldığı, bu nedenle Bergama’daki bir müzikholde çalışmaya başladığı belirtilen Deniz’in bazı arkadaşlarınca reddedilmesi nedeniyle intihara kalkıştığı da belirtildi. Geçen yıla kadar kıyafet tasarlayan travesti Deniz’in ameliyat parası biriktirmek için çalıştığı ifade edildi. Travesti Deniz’in arkadaşlarından ünlü model Tuğba Özay, sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki hesabından duygu dolu bir paylaşımda bulundu: “Canım kardeşim, Koraycığım şimdi aldım korkunç haberi. Hep yarım kaldın be gülüm. Hep koştun hayallerinin peşinden. O bıcır bıcır sesin, Tuğba ablacığım deyişlerin kulaklarımda çınlıyor şu an. Daha gencecik yaşında mücadelelerine hep tanık oldum. Ve sonunda belki de birçoklarımızı şok eden başka bir görünüme kavuştun. Sana en çok da kendini güçsüz hissedip intihar girişiminde bulunduğun gün kızmıştım. Dirençli olman gerektiğini defalarca söyledim belki de. Bana sözler verdin o konuşmamızda. Yeniden hayata sarılacaktın. Sen sarıldın da bu kez de hayat sana sarılmamış be çocuk.”

Haberin Devamı