Gazete Vatan Logo

Kıymayın ağaçlarımıza

Muğla’nın Yatağan İlçesi Gökgedik Mahallesi’nde cam ve seramik sanayisinde hammadde olarak kullanılan ‘feldspat madeni’ çıkarmak için mahalle içerisinde köylülerin tek gelir kaynağı olan 286 fıstık çamı ağacının kesilmek istenmesi üzerine mahkemeye başvuran köylülerin talebi üzerine, keşif yapıldı.

Kıymayın ağaçlarımıza

Muğla’nın Yatağan İlçesi Gökgedik Mahallesi’nde cam ve seramik sanayisinde hammadde olarak kullanılan ‘feldspat madeni’ çıkarmak için mahalle içerisinde köylülerin tek gelir kaynağı olan 286 fıstık çamı ağacının kesilmek istenmesi üzerine mahkemeye başvuran köylülerin talebi üzerine, keşif yapıldı. Hakim ve bilirkişiler keşif yaparken, köylüler tepkilerini dile getirip, 200 yıldır gelir kaynakları olan her biri 3-4 asırlık çam ağaçlarına kıyılmamasını istedi.

Köylülerden, 5 çocuk, 14 torunu bulunan 80 yaşındaki Ayşe Göçmen, “Zeytinimizi elimizden aldılar, şimdi fıstığımız ile birlikte hayatımızı da elimizden almak istiyorlar. Mahallemizin ortasına maden ocağı açılması için ruhsat veren devlet yetkilileri, gelip burayı gördüler mi? Gelsinler halimizi ağaçlarımızı bir görsünler, öyle karar versinler. Masa başında alınan kararla 260 ailenin hayatı karartılacak. Bizi, yerimizden yurdumuzdan etmesinler. Çünkü gidecek yerimiz, yurdumuz yok, burada doğduk, burada öleceğiz “ diye konuştu.