Gazete Vatan Logo

Kıyamet gününe psikolog!

Kıyamete bir kala Şirince’de işler kesat

Kıyamet gününe psikolog!

Maya inanışına göre 21 Aralık’ta kopacak kıyametten kurtulacak Şirince köyünde esnaf satışların kötü gitmesinden şikayetçi. Yine de şarap ve hediyelik eşya stokları hazır. Kaymakamlık ise kıyamet günü kendini kötü hissedecekler için psikolog hizmeti verecek.



Maya inanışına göre Cuma günü kopacak kıyamette dünya üzerinde sadece Fransa’nın güneyindeki Bugarach Köyü ile İzmir’in Selçuk İlçesi’ne bağlı Şirince Köyü’nde olanlar kurtulacak. İddialara göre Tom Cruise, Jennifer Lopez, Brad Pitt ve Angelina Jolie de Şirince Köyü’nde olacak. Şimdiye kadar Hollywood semalarından süzülüp köye gelen de yok, geleceklerine inanan da... Ancak “kıyametin etkisine” kapılıp o gün kendini psikolojik açıdan kötü hissedecekler bile düşünülmüş... Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, “O gün kendisini iyi hissetmeyen, heyecanlanan, bu konuda destek verilmesi gereken insanlar için ekibimizde psikolog ve psikiyatrist de bulunduracağız” diyor.

Kıyamet gününe psikolog

Asayiş jandarma kontrolünde

Selçuk’tan bindiğim taksici ise kehanetlere tepkili: “Şimdi kıyamet kopacak biz öleceğiz, sadece dibimizdeki Şirinceliler mi kurtulacak? Olur mu öyle şey? Uzay gemisi gelip Şirince’dekileri alacakmış. Bu kadar büyük gemi var mı ki?” Virajları tırmanıp vardığımız Şirince ise bahsedilenin aksine oldukça sakin. Etrafta turistten çok gazeteci var. Amerikan CBS Televizyonu’ndan Reuters Haber Ajansı’na kadar dünyanın önemli haber kurumları ufacık köyde cirit atıyor. Köyün girişinde “kıyamette” olay çıkarsa müdahale etmek için 40 kişilik jandarma ekibi var ama şimdilik sadece hırsızlık gibi tatsız olaylar yaşanmasın diye köyde devriye atıyor. Ancak bugünden itibaren sadece Kaymakamlık’tan izin alan araçlar köye girebilecek.



‘Tsunamiden yırttık Maya kıyameti vız gelir’

İstanbul’dan eşi Öznur ve arkadaşları Hülya Çelikoğlu ile kıyamet tatiline gelen Cihat Kolcuoğlu, Kıyamet Shop’un önünde 75 yaşındaki Müzeyyen Teyze’nin ayaküstü vaazını dinliyor. Müzeyyen Çelik, “Yavrum kıyamet Allah’tan gelir. O günü insanlar değil sadece Allah bilir” diye öğüt veriyor. Cihat Kolcuoğlu ise, “Bir yıl önceden rezervasyon yaptırdık. Maya Takvimi’ni biliyorduk. Kıyametin kopacağına biz de inanmıyoruz ama insanların garip hallerini izleyelim diye geldik. 2004’te tatil yaptığımız Phuket’i tsunami vurdu. Binlerce insan öldü. Biz de zor kurtulduk. Gelirken arkadaşlarla dalgasına helalleştik. Onlar da size bir şey olmaz deyip gönderdi. Tsunamiden yırttıktan sonra Maya Kıyamet’i bize vız gelir” diye konuşuyor.



‘Öbür tarafa lokumla gidelim’

Kıyamet Shop’un işletmecisi Özgün Özen, kıyamet günü lokumundan, bardağına tişörtünden parfümüne kadar her türlü hediyelik eşyayı hazır ettiklerini anlatıyor. Özen, “Kıyamet Günü Lokumu’nu kıyamet koparsa hiç değilse öbür tarafa ağız tadıyla gidelim diye yaptık. Ancak Şirince’de asıl kıyamet insanlar sıkıştığında yaşanacak. Çünkü köyde sadece 3 umumi tuvalet var. Eğer 60 bin kişi gelirse bu insanlar sıkışınca ne olacak” diye soruyor. Kıyamet Günü Şarabı’nı üreten Erkan Önoğul da “30 bin şişe şarap satarız diye depolarımızdaki bütün şarapları getiriyoruz. Şimdiye kadar iyi sattık. Kıyamete inanmıyorum ama bu işi bir festivale çeviririz” diyor.



‘Kıyameti dominoyla bekliyoruz’

Köy kahvesinde kıyametin 21 Aralık’ta kopacağına inanan yok. Ancak geyiği çok. Çay isteyenler kahveci Mahir’e, “Mahir kıyamet çaylarını yolla. Son çayları bari tavşan kanı içelim” diye takılıyor. Masalarda okey ve domino heyecanı var. Esnaf Mehmet Ongun (66) sıkıntılı: “Biz kıyamete inanmıyoruz. Her şey Allah’tan gelir. Köyde hediyelik eşya dükkanım vardı. Gelen giden olmayınca kapattım. Sıkıntıdan domino oynuyoruz.”



Mahşerde para isteyene banka

İş Bankası köyün girişine seyyar şubesini kurmuş. Yarın Akbank da kıyamette paraya ihtiyacı olanlar için şube açıyor.

Kıyamete özel melek kolyeleri

Cam döküm ustası Tarık Özduran, “21 Aralık’a özel melek kolyeler yaptık. İnsanlar bugünü meleklerle güzel hatırlasın istiyoruz” dedi.



Kıyamet Günü Parfümleri de oldukça revaçta...



Baba ve kızı ‘Maya’ tişörtlerine bakıyor.

Kıyamet gününe psikolog

Haberin Devamı