Gazete Vatan Logo

Kısmet by Milka büyüyor!

Kuşlar ‘kısmet’ini açtı, 4 yılda en lüks zincirlere girdi

4 yıl önce Kısmet by Milka markasını yaratan Milka Karaağaçlı, hedefini büyük koydu. Melekli ve kuşlu altın tasarımlarıyla dikkat çeken Karaağaçlı, yaptığı bir bilekliği görüp beğenen Harvey Nichols yöneticisi sayesinde bu hedefine giden yolu kısalttı. Harvey Nichols’a giren Kısmet by Milka, 4 yılın sonunda 11 ülkede 58 noktada ürünleri satılan bir marka haline geldi.

Milka Karaaağaçlı, 4 yıl önce Kısmet by Milka markasını yaratırken dünya markası olma hedefi koydu. Melek ve kuşlardan oluşan incecik altın tasarımlarıyla kısa sürede dikkat çeken Karaağaçlı, yaptığı bir bilekliği görüp beğenen Harvey Nichols yöneticisi sayesinde bu hedefine giden yolu kısalttı. Harvey Nichols’a giren Kısmet by Milka, 4 yılın sonunda Türkiye dışında 11 ülkede 58 noktada ürünleri satılan bir marka haline geldi.

11 ülkeye yayıldı

Anne Hattaway, Britney Spears gibi dünya yıldızları moda dergilerinin kapağında onun ürünleriyle boy gösterdi. Karaağaçlı’nın tasarımları son olarak Suudi Arabistan’daki Harvey Nicols ile Londra’daki Liberty alışveriş merkezine girdi. 2.500 dolarla işe başlayan Karaağaçlı, bu yılı 2 milyon dolar ciroyla kapatacak. Seneye hedef yüzde 30 büyümek ve şu anda 2 olan mağaza sayısını 5’e çıkarmak.

Kısmet by Milka markasını yaratırken “Bu işe baş koyuyorum, marka yaratıyorum ve bu dünya markası olacak” dediğini anlatan Milka Karaağaçlı, “Ben kuyumcu değilim. Tasarım ve altın, gündelik kullanılacak takılar yapıyorum. Öyle bir fiyatlandırma ile girdim ki bujiteri fiyatına altın ve tasarım ürünler satıyorum. Böyle bir pazar yoktu. Pazarı biz yarattık, trendleri de biz belirliyoruz” dedi.

En çok girmek istediği yerlerden biri olan Harvey Nichols’a tesadüfen ve daha yolun çok başındayken girmesinin kendisine büyük katkı sağladığını kaydeden Karaağaçlı, “Harvey Nichols büyük referans oldu. Şu anda aralarında ABD, İngiltere, Fransa, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri’nin de olduğu 11 ülkede 58 noktada ürünlerimiz satılıyor. Son olarak Suudi Arabistan Harvey Nichols’a girdi ürünlerimiz. 10 aylık bir süreçten sonra da İngiltere’nin en eski alışveriş merkezlerinden Liberty’ye kabul edildi ürünlerimiz” diye konuştu.

İhracatı % 30’a çıkaracak

Bebek’teki showroom’larını Nişantaşı’na taşıdıklarını, Suadiye’ye franchise vererek ikinci mağazayı açtıklarını kaydeden Karaağaçlı, 2013 yılında mağaza sayısını 5’e çıkarmayı planladığını anlattı. Karaağaçlı, şöyle devam etti: “4 yıl önce bu işe 2 bin 500 dolarla başladım. Şu anda cirom 2 milyon dolar. Seneye yüzde 30 büyüme hedefimiz var. Şu anda ihracatın cirodaki payı yüzde 10. Bu oranı seneye yüzde 30’a, 3 yıl içinde yüzde 50’ye çıkarmak istiyoruz.”

10 bin ‘tektaş’ seçeneği sunuyor

TÜRKİYE’NİN önde gelen kuyumculuk gruplarından Gülaylar ve dünyanın en büyük pırlanta üreticilerinden Belçikalı SRK ortaklığında Türkiye’nin en büyük online kuyumculuk mağazası Tektas.com açıldı. Sitede tamamı sertifikalı, farklı özellik, seçenek ve fiyatlarla her boyda toplam 10 bin adet pırlanta taşı mücevher severlerin beğenisine sunulacak.

Toplamda 15 bin adetten fazla ürünün satılacağı sitede ayrıca Türkiye’ de bir ilk olarak müşterilerine kendi belirledikleri özelliklerde pırlanta mücevherlerini tasarlama ve ürettirme imkanı da veriyor. 3 milyon TL tutarında yatırım ve 18 aylık çalışma sonucu kurulan Tektas.com, Gülaylar’ın ürün ve koleksiyonlarının yanı sıra SRK ortaklığıyla yeni tasarımlarını tüm mücevher severlere, en uygun fiyat garantisi ile online olarak sunuyor. Sitenin ilk yıl satış hedefi ise 18 milyon TL.

Gülaylar Kuyumculuk Grup Başkanı İlhan Gülay, “Tektas.com’u kurarken çıkış noktamız Türkiye’nin en büyük online mücevherat sitesini oluşturarak tüm kadınlara en iyi, en seçkin, en kaliteli ve tasarım sahibi şık ürünleri sunabilmekti. Bu amaçla Gülaylar koleksiyonunun yanı sıra pırlanta da dünya devi SRK ile anlaşarak mücevherat portföyümüzü genişletmiş olduk. Ayrıca tektas.com üzerinden tüm ziyaretçiler kendi beğenilerine uygun tasarımları da kullanıcı dostu arayüz üzerinde gerçekleştirebilecek. Bu çok önemli çünkü tüketici de böylelikle tasarımcı konumuna geçmiş olacak. İnanıyorum ki çok kısa sürede mücevher kullanmayı seven her kadın en az bir kez Tektas.com’u ziyaret etmiş hatta alışverişte bulunmuş olacak” diye konuştu.

Kısmet by Milka imzalı ürünlerin fiyatı 240 liradan başlıyor, 50 bin liraya kadar çıkıyor. Ancak en çok satan tasarımların 500 ile 1.500 lira aralığında olanlar... Milka Karaağaçlı, altın fiyatlarındaki artışı fiyatlarına yansıtmadıklarını ve müşterilerine hissettirmediklerini söyledi.

Marka koşuyor duramam!

MİLKA Karaağaçlı, enerjik ve işine çok düşkün bir tasarımcı. “Ben uyumadığım her saniye çalışırım” diyen Karaağaçlı, 4 yılda bu kadar yol katetmesinde bu yapısının önemli bir etken olduğunu anlattı. Karaağaçlı, şöyle devam etti: “Ben dünya markası olmaya baş koydum. Kimsenin kolay kolay kabul edilmediği Paris Moda Haftası’na ben ikinci senemde girdim. Keza New York Moda Haftası’na da kabul edildim. Londra’da 5-6 satış noktamız var ama Liberty’ye girmek için 10 ay uğraştım. Bana göre fırsatların farkına varacaksın ve değerlendireceksin. Sen iyi olduğun zaman işlerin de yolunda gidiyor. Bu iş benim bebeğim. Markam koşuyor şu anda ve durma gibi bir lüksüm yok.”

Boyner’de alternatif çok

YÜZLERCE markadan binlerce hediye alternatifini bir araya getiren Boyner Mağazaları’nda herkes için uygun bir hediye bulunuyor. 31 Aralık’a kadar Fish ve Axess ile her 200 TL alışverişe 50 TL hediye çeki veriliyor. Giyim ve ayakkabıda işaretli ürünlerde yüzde 50’ye varan indirim ve Turkcell abonelerine kozmetikte işaretli marka ve parfümlerde ikinci ürüne yüzde 60’a varan indirim sunuluyor.

Herşey Mudo’da

MUDO Concept çerçeve ve mumluklardan özel desenli mücevher kutularına, radyolardan kişisel aksesuarlara, şık kutularıyla sunulan mug’lardan rengarenk saatlere, hayvan figürlerinde peluş yastıklara kadar herkese uygun yılbaşı hediyeleri sunuyor. Gümüş, kırmızı ve altın renkli süslerle bezenmiş çam ağaçları da var.

Kırmızının büyüsü

NG Kütahya Porselen, 2012’ye kırmızının büyüsüyle veda ediyor. Noel Baba, geyik ve kar tanesi gibi yılbaşını simgeleyen kırmızı ürünler hazırlayan NG Kütahya Porselen’de kupalar 11.5 TL, fincanlar 4 TL’den satılıyor.

Ekonomik ve renkli

İKİNCİ ürüne yüzde 50 indirim uygulayan çocuk giyim markası Panço, yeni yıl alışverişini ekonomik ve keyifli hale getiriyor. Panço’da satılan ve kırmızının hakim olduğu gömlekler, elbiseler ve kürk paltolarla çocuklar kendilerini şık hissedecekler.

Koleksiyon’a 5 ödül

KOLEKSİYON, Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri ofis mobilyası kategorisinde 2, ev-ofis gereçleri ve aksesuarları kategorisinde de 3 ürünüyle üstün tasarım ve iyi tasarım ödüllerinin sahibi oldu. Gerhard Reichert, Heinrich Iglseder ve Koray Malhan tarafından tasarlanan Gala ofis koltukları Koleksiyon’a ilk ödülü getirdi. Faruk Malhan’ınn tasarladığı Partita masa ile ikinci ödül geldi. Ev tamamlayıcıları kategorisinde Eser-i İstanbul yemek takımı, Sufi kahve fincanları ve Dervish çay bardakları ödül alan tasarımlar oldu.

Lezzetli sofralar

PERA Ankastre, her bütçeye ve mutfağa uygun paslanmaz çelik 18 fırın seçeneği sunuyor. 11 programa kadar çıkabilen ve turbo özelliğine sahip fırınlar, aynı anda iki yemeği kokularını karıştırmadan pişirebiliyor.

Altın dokunuş

OROGOLD’UN “24K Makyaj Bazı” ürünü, ipeksi ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmanıza yardımcı oluyor. 24 karat altın, doğal bitki özleri, A ve E vitaminleri ile zenginleştirilen ürün ciltteki çizgileri ve gözenekleri azaltarak uzun süreli makyaj uygulaması zemini hazırlıyor.

Yüzeyler için

BİNGO, 25’inci yılında yeni Fresh serisiyle kutluyor. Yeni ambalajı ve kokuları ile dikkat çeken serinin Pembe Düşler, Mutlu Yuvam, Lovely, Star ve Lavanta Çiçekleri olmak üzere her zevke ve ihtiyaca hitap eden çeşitleri var. Ürünlerin fiyatı 2.69-11.99 TL arasında değişiyor.

İnci gibi yazın

CROSS, kalem ve ajandadan oluşan koleksiyonu Forever Pearl ile yeni yılınıza ayrıcalık katmayı hedefliyor. Forever Pearl koleksiyonunda dolma, tükenmez ve rollerball kalem çeşitleri yer alırken sadece refill değiştirerek dilerseniz tükenmez kalem veya rollerball kalem olarak kullanma imkanına sahip olabilirsiniz.

Yılbaşı aksesuarları % 40 indirimli

YILBAŞI gecesi için renkli şapkalar, ilginç maskeler, eğlenceli kostümler, boy boy yılbaşı ağaçları ve rengarenk yılbaşı süsleri yüzde 40’a varan indirimlerle kliksa.com’da sizleri bekliyor. Kliksa.com’da 120 cm q ışıklı süslü yılbaşı çam ağacı 99.9 TL yerine 59.9TL, 150 cm ışıklı süslü yılbaşı çam ağacı 149 TL yerine 89.9 TL, 180 cm ışıklı süslü yılbaşı çam ağacı 259 TL yerine 169 TL, 210 cm ışıklı süslü yılbaşı çam ağacı 399 TL yerine 239 TL, yılbaşı aile party seti ise 159 TL yerine 99.9 TL’ye satılıyor.

Işıltılı yeni yıl şıklığı

BATİK; payetli ceketler, altın renkli gömlekler, kırmızı taytlar, pullu etekler ve ışıltılı aksesuarlarla 2013 yılına damgasını vurmaya hazırlanılor. Siyah, kırmızı ve altın rengin hakim olduğu yılbaşı koleksiyonunda ışıltı trendi göze çarpıyor. Yılan baskılı tulumlar, elbiseler, payetli üstler, kırmızı taytlar dikkat çekiyor.

Beyaz gülüş isteyene

R.O.C.S. Beyazlatıcı Diş Macunu ile yılbaşı partisinde özgürce gülümseyebilir ve dişlerinizin beyazlığı ile göz kamaştırabilirsiniz. R.O.C.S.un formülündeki bromelin enzimi, dişte renklenmeyi tutan bakteri plağının protein yapısını çözüyor. Renklenmeye yol açan bakteri plağını enzimatik olarak temizliyor. Silikon dioxide mikro partiküllerle diş minesini parlatıyor. Kalsiyum ve magnezyum fosfat mineralleri diş minesini doygunlaştırıyor.

Kırışıklarla savaşıyor

ROC Retin-Ox Multi Correxion serisi cildi besliyor, kırışıkların oluşumunu önlemeye yardımcı oluyor ve kahverengi lekelerle savaşıyor. Seri, yenileyici aktif maddelerle cildin yenilenmesini sağlıyor. 89 TL.

Rahat çarpıcı

AYYILDIZ, sevdiklerine hediye seçemeyenlere alternatif sunuyor. Göğüs toparlayıcı özelliğine sahip ve kullanımı rahat sütyenler, özel olarak hazırlanan kırmızı çamaşırlar ve seksi gecelikler, sabahlıklar yılbaşında hanımların uğuru olmaya aday...

Ödüllü bal

BALPARMAK’IN Yöresel Ballar Serisi, “Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri” kapsamında “Üstün Tasarım Ödülü” aldı. Türkiye’nin 5 ayrı yöresindeki kır çiçeklerinden alınan, tamamen doğal ve saf seri International Taste&Quality Institute’ün Üstün Lezzet Ödülü’ne de layık görülmüştü.

Haberin Devamı