Gazete Vatan Logo

Kışlada dayak

Orgeneral Cevdet Sunay Kışlası'nda görevli Astteğmen dövülerek yol kenarına atıldı iddiası

Ağrı’nın Patnos İlçesi ’nde bulunan Orgeneral Cevdet Sunay Kışlası revirinde ’Çocuk doktoru’ olarak görev yapan Atğm. Eser Aynacı’nın dövülerek yol kenarına atıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

EDİRNE’DE oturan ve çocuk doktoru olan Eser Aynacı, geçen yılın Eylül ayında vatani görevini yapmak üzere Patnos’taki 34’üncü Piyade Tugayı Orgeneral Cevdet Sunay Kışlası’na geldi. İddiaya göre, Teğmen İ.C., bilinmeyen nedenle revirde görevli Asteğmen Aynacı’yı geçen salı gecesi silahla tehdit etti, Astsubay Muammer Y.’yi de dövdü. Eser Aynacı, Ağrı Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, gece yarısından sonra Askeri Hastane’ye yakın bir yerde yol kenarında polisler tarafından bulunduğu öne sürüldü.

Ambulansla Askeri Hastane’ye götürülen Eser Aynacı daha sonra Ağrı Devlet Hastanesi’nde 2 gün süreyle tedavi gördükten sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi’ne kaldırıldı.
Evli ve bir çocuk babası olan Eser Aynacı’nın Edirne’de oturan annesi Servet Aynacı, Patnos Savcılığı’na gönderdiği dilekçede şu iddialarda bulundu: “Oğlum askerlik yaptığı sürece devamlı olarak Teğmen İ. C. tarafından silahla tehdit ediliyordu. 11 Ocak’ta Astsubay Muammer tarafından boynundan tutularak kafası duvara vurulmuş ve darp edilmiştir. Çocuğumun sağlığından endişeliyim. Oğlum darp edildikten sonra, Askeri Hastane’ye yakın bir yerde delilleri yok etmek amacıyla 02.00’de yol kenarına bırakılmış. Polisler tarafından hastaneye götürülmüştür. Oğlumun can güvenliği yoktur.”

Açılan ilk soruşturmada Astsubay Muammer Y. ilk sorgusunun ardından tutuklanarak Ağrı Askeri Cezaevi’ne konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberin Devamı