Gazete Vatan Logo

Kışla tamamen Marmara’nın oldu

Halkalı, Bahçelievler ve Nişantaşı Yerleşkeleri’nin TOKİ’ye devri karşılığında Maltepe Kenan Evren Kışlası’nın Marmara Üniversitesi ile takas işlemleri tamamlandı. Yaklaşık 2.5 milyon metrekarelik kışlanın mülkiyeti dün itibarıyla Marmara Üniversitesi’ne geçti.

Kışla tamamen Marmara’nın oldu

Bu işlem Marmara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından “Maltepe Kenan Evren Kışlası’nın mülkiyeti 14 Haziran 2017 (dün) itibarıyla üniversitemiz adına tahsis edilmiştir. Üniversitemize hayırlı olsun” mesajıyla duyuruldu. Kışla arazisine 2018’den itibaren öncelikle mühendislik, teknoloji, fen-edebiyat fakülteleri, fen bilimleri bölümleri ile yabancı diller yüksekokulunun taşınması planlanıyor. Yeni yerleşkenin bina ve tesisleri de TOKİ tarafından yapılacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın himayesinde 11 Nisan 2016’da imzalanan protokol ile Marmara Üniversitesi’nin Halkalı, Bahçelievler ve Nişantaşı Yerleşkeleri’nin TOKİ’ye devri karşılığında 2 milyon 455 bin metrekare büyüklüğündeki Kenan Evren Kışlası arazisi üniversiteye devredilmişti. TOKİ, Haziran 2016’da Halkalı ve Nişantaşı arazilerini Emlak Konut GYO’ya satmıştı.

En büyük yerleşke

SAĞLIK Birimleri Yerleşkesi’nin yanında yer alan kışlada eğitimin başlamasıyla üniversite, Türkiye’nin en büyük yerleşkesine sahip olacak.