Gazete Vatan Logo

Kıskançlık cinayeti zanlısına ömür boyu hapis istemi

Adana'da eski sevgilisi ile evlenen kişinin kardeşini öldüren, kendisi de adliye önünde öldürülmekten son anda kurtarılan 32 yaşındaki Halil İbrahim Olgun hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı





Dumlupınar Mahallesi'nde eski sevgilisi Kadriye Alver'in başka biriyle evlenmesini içine sindiremeyen Halil İbrahim Olgun, 24 Ekim'de sevgilisinin evlendiği kişinin kardeşi 26 yaşındaki Adnan Alver'i pompalı tüfekle öldürdü. Kaçıp olaydan bir ay sonra yürüyüş yaparken yakalanan Olgun adliyeye sevk edildi. Öldürülen Alver'in ağabeyi 33 yaşındaki Şevket Alver ise tabancasının namlusuna mermi sürmüş halde adliye yakınlarında bir kahvehanede beklerken yakalandı. Adliye girişinde öldürülmekten son anda kurtarılan Olgun, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hakkında Adana 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde `Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Olgun, savcılıkta verdiği ifadesinde, "Evde otururken Adnan Alver beni aşağıya çağırdı. `Sen gelmezsen ben yukarı çıkarım' dedi. Silahlı olduğu için tedbir olarak yanıma av tüfeğini aldım. Bana ateş edince kaçmaya başladım. Kaçarken ben de ateş ettim" diyerek kendini savundu.

Olgun'u öldürmek için adliye yakınında pusuda beklerken yakalanıp, tutuklanan Şevket Alver hakkında ise soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı